Румъния: България забрани преминаването на камиони по "Дунав мост"

12
Службите в северната ни съседка апелират шофьорите на товарни автомобили да проявяват разбиране и уважение към ограниченията
Службите в северната ни съседка апелират шофьорите на товарни автомобили да проявяват разбиране и уважение към ограниченията Снимка: Областна администрация - Русе / архив

Службите в северната ни съседка апелират шофьорите на товарни автомобили да проявяват разбиране и уважение към ограниченията

Румънските медии предупредиха местните и минаващите транзит през страната, че България е забранила преминаването на камиони по Дунав мост заради екстремното време.

Службите в северната ни съседка апелират шофьорите на товарни автомобили да проявяват разбиране и уважение към ограниченията, наложени от българската страна, докато тя позволи възстановяването на движението без ограничения.

Властите в Букурещ забраняват преминаването на камиони по "Моста на дружбата" (Дунав мост) откъм Гюргево заради тежката зимна обстановка в съседна България, информират от Национална компания "Пътна инфраструктура" (НПИИ). Чрез тази мярка ще се избегнат задръствания от румънска страна в граничната зона, както и ненужно чакане, пише Digi24, предаде Агенция Фокус.

"Целта на тази мярка е да се избегнат ненужни чакания, както и блокади от румънска страна в граничната зона между Румъния и България", се казва в прессъобщението на институцията.

"Апелираме шофьорите да карат с повишено внимание, да съобразяват скоростта си с пътната обстановка, да тръгват на път само с подходящо оборудвани за зимни условия автомобили и да се информират предварително за пътната обстановка в транзитните участъци", се уточнява в него.

Също така румънските власти съветват шофьорите на камиони, които се насочват към границата с България от Гюргево, да спират по маршрута в безопасни зони, докато ситуацията се разреши.

В същото време представителите на Национална компания "Пътна инфраструктура" препоръчват използването на други гранични пунктове с България.

Екстремното време засегна силно няколко окръга в югоизточната част на Румъния, където в неделя бяха регистрирани верижни събития поради сняг и виелица. Цели окръзи бяха напълно затворени за няколко часа, като властите забраниха движението по националните и окръжните пътища. Стотици шофьори останаха блокирани в снега и се нуждаеха от помощта на спешни екипи. Освен това черноморските пристанища бяха затворени.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    5
    Русенка
    Гледам цените на къщите в Гюргево…. По- добри са от цени на апартамент в “Чародейка”! Румънците са по- близко до белия свят. Здравеопазването е … фантастично! Може и по- бързо да влязат в Шенген! Понякога седя и си мисля..., а понякога просто си седя": P.S. Не информирайте имотните агенции в Русе!
  • 6
    4
    Давай, Румъния!
    Румънците са патриоти! Те не са предатели, мързеливци и безхаберници! Вижте, къде са пред нас! Дишаме им праха! Румъния заслужава съдбата си! България- също!
  • 3
    3
    Софиянц
    Магистрала Рила ще я завършат преди Русе-Търново.
  • 24
    2
    До Alèx
    Да. Така беше. А сега !? Къде сме ние , къде са те. Нашата татковина замръзна нейде по пътя към “демокрацията” затъвайки в ямите на корупцията, некадърността и безхаберието а Румънците вече се срамуват, че ги слагат в една група с Българите.
  • 4
    1
    Alèx
    РОМАН ДИЗЕЛ на 3 метра от предния! Колона от 2 километра и скорост 10 км. в час! Това им беше транспорта при Чаушеско!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари