Росица Кирова: Априлската епопея бе непоколебим избор на българския народ за свобода

0

Тържествена заря-проверка се проведе в Панагюрище по повод 148-ата годишнина от Априлското въстание

"Априлската епопея бе дързък и непоколебим избор на българския народ за свобода и развитие, за собствена държава, за човешко и национално достойнство". Това заяви заместник-председателят на Народното събрание Росица Кирова на тържествената заря-проверка в Панагюрище по повод 148-ата годишнина от Априлското въстание.

Росица Кирова отбеляза, че в историята на всеки народ има паметни, преломни събития, които по думите на Левски „обръщат времето” и в българската история такова събитие е Априлското въстание. То накара Европа за пръв път да застане с мощен глас в защита на българска национална кауза, подчерта заместник-председателят на парламента. Подвигът и делото на априлци трябва да бъдат следвани и ще останат завинаги мерило за зрелостта на българския народ, за героизъм, саможертва и мъжество, но най-вече за безпределна любов към Отечеството, допълни Росица Кирова.

Според заместник-председателя на парламента саможертвата на априлци ни показва, че трябва да следваме онзи път, който бележи любовта към Отечеството, съобщават от Народното събрание. "В днешния ден те ни напомнят повече от всякога, че свободата не е дар, че за нейната кауза се воюва всеки ден, че идеалите на българския народ са свещени и на тях трябва да се служи смело, гордо и без корист, показват ни, че на Отечеството служат само онези, които мислят не за своето днес, а за българското утре", отбеляза Росица Кирова.

На честването присъстваха народни представители, членове на Европейския парламент, служебният министър на отбраната Атанас Запрянов, областният управител на Пазарджик Валентина Кайтазова и други. Слово произнесе и временно изпълняващ длъжността кмет на Община Панагюрище Петър Каменски.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари