Росен Христов: Всички да помислят какъв газ искат - скъп или евтин

0
Нямаме проблем с количествата газ, а с цената, уточни служебният енергиен министър
Нямаме проблем с количествата газ, а с цената, уточни служебният енергиен министър Видео: Bulgaria ON AIR

Нямаме проблем с количествата газ, а с цената, уточни служебният енергиен министър

Продължава търсенето на най-евтиния доставчик на газ за България. Водят се преговори с няколко компании. Това съобщи служебният енергиен министър Росен Христов след срещата при президента Румен Радев за газовата връзка с Гърция, предаде Bulgaria ON AIR

"Очакваме цената да бъде на максимално ниска. За лотовете с Гърция и Турция се преговаря, нямаме проблем с количествата газ, а с цената", уточни Христов.

Той поясни и в при какви обстоятелства ще се стигне до преговори в "Газпром".

"Дали ще купуваме газ от "Газпром" зависи от това дали всички нужди на страната ще бъдат покрити от други доставчици, това е свързано и с гръцката връзка. Ще направим разчети да видим какви количества са необходими и какви можем да доставим. От това зависи дали ще преговаряме с "Газпром" или не. Всички трябва да си помислят добре какво е по-добре - да имаме скъп или евтин газ. Защото, когато договаряме количества, гледаме и цената, ако договорим цена три пъти по-висока, готови ли ще са всички училища, болница, хора по градовете и селата, да купуват по-скъпия газ. Ако договорим скъп газ, можем да го осигурим в неограничени количества. Колкото по-ниска цена искаме да постигнем, толкова по-трудни стават преговорите", каза още Христов.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    7
    !!
    България трябва да скъса дипломацията с урода сащ и да изгони сащническия посланик!
  • 2
    6
    darkaveng
    Bonkerz, баце, евроджендърче недоклатено, идиото! Издишат ти опорките! Като имаш дългосрочен договор, там всичко е казано! Ма козяк, козяк, какво да се прави, требе леб да се яде! Анадънму, идиото?
  • -9
    5
    Bonkerz
    Не си мислете, че газа от газпром би бил евтин. Нищо подобно, цената му е вързана с хъба в Холандия там струва към 200 евро) и цената на нефта. Съответно тоя газ би бил само към 20-30% по-евтин и по всяко време Путин може да реши да ни вземе парите (депозирани в руска банка) и да не ни даде газ... На руснак вяра нямам.
  • 2
    4
    LkIUui
    Ако питате американските агенти/шпиони ристюфците, мирчефците, про100$$ к!р0, @сен ф@силеф, лорерците, атанасофците, мартин димитрофците, дайнофците, илиян фасилефците, армани сбърканяни, хаджигенофци, банкянската тиква и боец - съгласни са и 200 % по-висока да е цената, да е само от сащ, но отникъде другаде да не е! Време е за диверсификация на американския танкерен газ! Не трябва да сме зависими от една държава, ако реши да ни притисне да приемем джендерството, щом ни притисне да приемем 908898908979876987879 пол или всякакъв друг натиск - завъртат кранчето и няма газ...
  • -8
    3
    мда
    Не ме бърка, само да не е от гаzпром.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари