Родителите на Амая ще съдят фирмата, транспортира детето до Индия

0
Вместо компания "спасител" сме били наели компания "убиец", твърди бащата
Вместо компания "спасител" сме били наели компания "убиец", твърди бащата Снимка: Facebook

Вместо компания "спасител" сме били наели компания "убиец", твърди бащата

Семейството на малката Амая ще съди фирмата, наета да транспортира детето от София до Индия. Във Facebook бащата Калоян Абрашев написа, че вместо компания "спасител", били наели, компания "убиец".

Той описа по часове последния ден на дъщеря си. По думите му в 10:00 часа във вторник детето, лекари от Националната кардиологична болница и медиците, които ще го придружават по време на полета, били на летище София. Оказва се обаче, че специализираното оборудване, нужно за самолета, не е налично там. Причината - шофьорът го е закарал на гарата. Следва местене на Амая от линейката в болницата, което е изключително опасно за състоянието ѝ, съобщава NOVA.

6 часа по-късно, пише Калоян Абрашев, малко преди да излетят, се появил друг проблем - несъответствие между апарата за дишане и оборудването в специализирания самолет. Компанията, наета за полета, така и не дала обяснение защо това не е проверено предварително. Амая отново е преместена в Националната кардиологична болница, където издъхва малко по-късно. Семейството ѝ благодари на лекарите у нас, както и на всички, обединени около каузата за трансплантацията.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари