РИОСВ - Русе: Не са установени нови разливи на торови маси край Писанец

1
Няма нови разливи на течни и твърди торови маси в дерето и към река Бели Лом
Няма нови разливи на течни и твърди торови маси в дерето и към река Бели Лом

При проверката с GPS е измерена приблизителната площ на замърсената земна повърхност

Няма нови разливи на течни и твърди торови маси в дерето и към река Бели Лом от свинекомплекса край с. Писанец. Това установиха вчера при съвместна проверка експертите на РИОСВ - Русе и Областна дирекция по безопасност на храните – Русе, извършена по сигнали на граждани. При проверката с GPS е измерена приблизителната площ на замърсената земна повърхност, която е около 600 m2.

По информация от собственика на обекта разливът е причинен от скъсана дига на лагуната за съхранение на торови маси при почистване на съоръжението в началото на март. Вследствие на това фракцията е преминала гравитачно през отводнителния канал на селото и е заляла неизползваеми земеделски земи, собственост на община Ветово. Към момента на проверката остатъците от торовите маси от дефектиралата лагуна са преместени в съседната клетка, а дигата на компроментираното съоръжение е надградена с около 2 м.

На собственика на свенекомплекса за интензивно отглеждане на животни са дадени предписания да внесе писмени обяснения в инспекцията за възникналия инцидент, както и да не допуска бъдещи разливи. За причиненото замърсяване на терените ще му бъде съставен акт.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    1
    bxcxcb
    много обичам свинското
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари