РИОСВ даде предписания на кмета да почисти замърсени терени в Русе

1
Констатирани са нерегламентирано изхвърлени битови и строителни отпадъци, гуми, пластмасови изделия и изгаряне на отпадъци
Констатирани са нерегламентирано изхвърлени битови и строителни отпадъци, гуми, пластмасови изделия и изгаряне на отпадъци

Констатирани са нерегламентирано изхвърлени битови и строителни отпадъци, гуми, пластмасови изделия и изгаряне на отпадъци

На кмета на Община Русе са дадени предписания до средата на ноември да почисти замърсени с отпадъци терени в местностите „Калнъ дере“ (Слатина), в Източна промишлена зона и кв. „Селеметя“, съобщиха от РИОСВ - Русе.

Проверката е извършена във връзка с постъпили сигнали на граждани. На място са констатирани нерегламентирано изхвърлени битови и строителни отпадъци, гуми, пластмасови изделия и др. Част от замърсените терени са заснети с дрон. При проверките са установени следи от нерегламентирано изгаряне на отпадъци.

Предстои последващ контрол за спазване на предписанията.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    5
    Драганова
    Божеее намерили от кого да искат да чисти и въдворява ред. Целият парк Приста занемарен и пълен с нетелангментирани сметища, вкл. и по стръмните скатове към реката, а това е любимо място за релаксация на русенци. И този ли дето разкопа, съсипа и замърси града до неузнаваемост, той ли ще го чисти?!
  • 2
    4
    Някой
    Това е просто пушилка някаква с никакъв ефект! На времето по липник имаше 3 чешми и човек можеше да пие вода! Най-студената бе ше на разклона за Разпр еделителна! "Демократи чно" изчезнаха! Това е все едно братчедите да ми покажат документи за копторите си, или да си боядисат каруците в жълто! На времето отз ад на конете на файтони те имаше черги да не се рат на асфалта, а сега целия град осран! За ма нгалите закони и данъци няма, те са само за нас! Колко от тях плащат здр авни осигуровки, а получ ават помощи от нашите данъци? Да ви и"демокр ацията" измислена като държавата!
  • 3
    3
    Някой
    За мен лично РИОСВ от създаването си е органи зация с назначени родни ни на заплата, не върше щи абсолютно нищо! По някога се събуждат от зимния си сън преди изб ори и после пак заспив ат! От самото начало про блемът на Русе с възду ха не е решен и няма да се реши, докато не се закрие това фалшиво министерство, гълтащо неймоверно много пари и отчитащо дейност!
  • 4
    2
    Ддр
    пенчу може да най-некадърния кмет, но за чистач става
  • 3
    1
    Гост
    Занимавката с дребни нарушения компенсира ли неглижирането на едрите такива?
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари