Рибари уловиха гигантски шаран във варненско езеро

7
Това е най-големият документиран шаран в България, коментират запалени рибари
Това е най-големият документиран шаран в България, коментират запалени рибари Снимка: Янко Ламбев / Facebook

Това е най-големият документиран шаран в България, коментират запалени рибари

Рибари уловиха гигантски шаран във варненското езеро Бозвелийско, близо до Провадия. Те се похвалиха в социалните мрежи, където публикуваха клип на зашеметяващия резултат от кантара на рибата. Теглото ѝ бе замерено на 36,75 кг., което е най-високият резултат, постиган от рибари в България. Това е великденското им агънце, шегуват се те.

По неофициални данни това бие дори наскоро постигнат рекорд на техни колеги от Унгария. По време на състезание те извадиха 35,6-килограмов шаран от езерото Балатон, в което надминаха досегашния рекордьор - 34,35 кг. шаран, уловен във Франция. Най-тежкият документиран шаран бе уловен преди повече от 5 години в езрото Евро Аква в Унгария, а чудовищната риба тогава удари 51,2кгилограма, пише TrafficNews.bg.

Рибата, извадена от Слави край Провадия, обаче надвишава с килограм досегашния първенец. „Това е най-големият документиран шаран в България“, коментират запалени рибари и отправят поздравления за „трофея“.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    2
    Де да знам
    Това не става за ядене. Що не пуснахте добитъка обратно да прави шаранчета? Като ученик - бригадир съм вадил 22 килограма шаран от развъдника в с.Мечка. Ами, пуснахме го обратно във водата. То като му махнеш главата, опашката и мазнотията какво ли остава като филе.
  • 0
    1
    Русе
    Браво!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари