Ремонтираха пейките с формата на книги в центъра на Русе

2

Те привличат погледите на туристите, които се снимат до тях като част от туристическите атракции на града

Пейките с формата на книги отново са в центъра на Русе, след като бяха ремонтирани.

Те привличат погледите на туристите, които се снимат до тях като част от туристическите атракции на града.

Със задачата по ремонта на пейките се заеха от Дамския Лайънс клуб „Сексагинта Приста“, информира Русе Медиа.

Възстановено е покривното фолио на текста и изображенията, повредени от високите температури, които бяха довели до избледняване на мастилото и напукване на фолиото. Така надписите бяха станали нечетливи и с влошен външен вид.

Припомняме, че от клуба направиха дарение за русенци, като на емблематични места в града бяха монтирани общо 5 пейки във формата на отворена книга. Освен с външния си вид, те привличат интереса и дават възможност да се научат полезни и малко известни факти и събития, свързани с историята на Русе. Пейките книги, дарени от Лайънс клуб „Сексагинта Приста“, бяха монтирани през пролетта на 2021 г., като темите им са свързани с първите неща в Русе, Нобеловия лауреат Елиас Канети, творчеството на Пейо Яворов, химна „Върви, народе възродени“. Две бяха поставени пред Паметника на свободата, една в близост до паметника на Елиас Канети и останалите две бяха монтирани пред СУ „Христо Ботев“.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    6
    Даскале
    Кажи поне едно нещо да е наред на тотално съсипания кей долу и бетонирания Дунав - вечен спомен от вилнеенето на ГЕРБ. Тоновете асфалт и бетон, изсечените дървета и изсъхналите нови, лилипутските пейки, лампите, светещи над малкото тревни площи, а не над алеите, ужасно грозното, но скъпарско заведение върху грозния бетон... И пак за тях щели да гласуват 26%!
  • 0
    5
    До 3
    Плащали сме пич .Плащали сме неусетно. Тия НПО-та оправдават данъците си и перат пари. Плащали сме!
  • 2
    4
    daskal
    Да допълня 3 - И подобията на пейки на кея не са пейки, а уреди за мъчение! Ръбести, неудобни, с ниски облегалки, които се впиват в кръста. Който ги е правил, хабер си няма от пейка, ама защо не види как го правят хората? Знам оправданието - пари.
  • 7
    3
    Отегчен
    Това не е пейка!!! Хубаво е, че били дарение и не сме плащали за това недуразумение. Идея си нямам каква естетическа стойност имат, но от анатомическа се приближават до реплика на нещо от инквизицията. Това не са пейки!
  • 14
    2
    пешеходец
    Да боядисат пейките в Парка на младежта, че дъските са се разсъхнали и не са видели боя от много години.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Докторе, синът ми глътна 1 лев, ще умре ли?
- Глупости, колко депутати се нагълтаха с милиони, даже разстройство нямат!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари