Разследват бияча от Русе за лека телесна повреда, грабеж и изнудване

2
Ще бъде поискана мярка за неотклонение "задържане под стража"
Ще бъде поискана мярка за неотклонение "задържане под стража" Снимка: Окръжен съд - Русе

Ще бъде поискана мярка за неотклонение "задържане под стража"

Образувано е досъдебно производство за случай, станал известен след публикации в медиите на запис, съдържащ сцени на насилие и унизително отношение към младеж в гр. Русе, съобщиха от прокуратурата в Русе.

На 02.11.2022 г. са докладвани от полицията два сигнала, съдържащи данни за извършени престъпления.

Незабавно е образувано досъдебно производство за причиняване на лека телесна повреда на И. Б. от гр. Русе, извършена по хулигански подбуди и за грабеж и изнудване на Я. П. от гр. Русе , придружени със средна телесна повреда, изразяваща се в счупване на ръката на пострадалото лице. Като извършител на двете деяния е установен Д.М. - на 17 години от гр. Русе. Проведени са разпити на пострадалите лица, приобщени са съдебномедицинско освидетелстване и запис от мобилен телефон. На извършителя на деянията са повдигнати обвинения за престъпления по чл. 131, чл. 199 и чл. 214 от НК. С постановление на наблюдаващия прокурор от Окръжна прокуратураРусе той е задържан за срок до 72 часа.

Още преди изтичането им ще бъде поискано от съда вземане на мярка за неотклонение „Задържане под стража“ Събрани са доказателства за предходни криминални прояви на същото лице, свързани с нанасяне на побой над други младежи от гр. Русе.

По искане на прокуратурата срещу Д.М. е било проведено възпитателно дело в Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни в гр. Русе и му е било наложено наказание „Порицание“.

По делото ще бъдат разпитани други свидетели, ще бъдат установени други пострадали лица от същия извършител, ще бъдат назначени медицинска и техническа експертизи. Задържаният ще бъде приведен в Сектор „Арести“ в гр. Русе.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    3
    кольо
    а защо не казвате кой е наблюдаващия тъпак прокурвор ?!? той засекретен ли е, обществена фигура ли е, и той ли е масон някакъв, какъв е, че го криете ?
  • 6
    2
    colibri
    Проведено е "възпитателно дело" с краен резултат- порицание. Не мисля, че това наказание ще го стресне, още по-малко, че ще промени поведението си. Това е, както се разбра нееднократен акт на насилие от страна на Д. Това, че е непълнолетен, не го извинява. Някой го е посъветвал за поста във фейсбук- "извинението" към едно от потърпевшите момчета. На мен ми прилича на съвет от адвокат?! Такива прояви трябва да се наказват строго, независимо от възрастта на извършителят.
  • 7
    1
    Хаг
    Дано в ареста му стане ясно, че неандерталското му поведение е недопустимо за социалната ни среда! Това е садизъм и психотерапия!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари