Разпети петък е

0
Камбаните ще забият траурно след опелото Христово
Камбаните ще забият траурно след опелото Христово

Камбаните ще забият траурно след опелото Христово

Днес за православния свят е Разпети петък - най-тъжният ден от годината - денят, в който Спасителят е разпънат на кръста, за изкупи греховете ни.

Свещениците изнасят плащаницата, символ на Гроба Господен, а в знак на смирение вярващите минават под нея, съобщава БНТ.

Не се извършва Свето причастие, а камбаните ще забият траурно след опелото Христово.

На този ден постът е много строг, а песнопенията са посветени на страданията и смъртта на Божия син. Вярващите на този ден се въздържат да пият дори и вода.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    2
    чичомиткобрат
    Йоан 14:6 1940 Bulgarian Bible 6 Исус му казва: Аз съм пътят, и истината, и животът; никой не дохожда при Отца, освен чрез Мене.
  • 2
    1
    чичомиткобрат
    Слава на Исус! Най-великия. Голяма жертва е нсправил заради нас.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари