Размяна на реплики между София и новата власт в Скопие

0
Размяна на реплики между София и новата власт в Скопие
Размяна на реплики между София и новата власт в Скопие

Северна Македония не разбира какви отстъпки е направила България

Размяна на реплики между София и бъдещата нова власт в Скопие. И президентът Румен Радев, и служебният премиер Димитър Главчев обявиха, че се надяват Скопие да продължи по европейския си път на развитие. Главчев беше категоричен, че страната ни няма да прави повече отстъпки. Председателят на ВМРО-ДПМНЕ Християн Мицкоски реагира веднага - не виждал какви отстъпки е направила България.

„Ще се заемем със задачите си и ще чакаме някой разумен, с когото да разговаряме. Не виждам от какво е отстъпила България. На българския премиер трябва да му бъде зададен логичният въпрос какво е това, което е отстъпено. Не виждам защо е страшно да имаме още един анекс към Договора с България, в който да видим какви принципи ще представим и с какво ще влезем в тези разговори. При концепция като сегашната ние нямаме намерение да го подкрепяме”, коментира Мицкоски, цитиран от NOVA.

Новият кабинет на РС Македония трябва да реши ще впише ли българското малцинство в конституцията - условие, което Брюксел постави, за да започне преговори за членство. По време на предизборната кампания кандидатите на партията нееднократно обявиха, че промяна в основния закон на държавата не е необходима.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    3
    до 2
    Първо, като пишеш името на Бог, то се пише с главна буква. Второ, не споменавай името на Бог напразно. Трето, престани да бъдеш тъп бот и мисли малко с кухата си глава.
  • -4
    2
    До номер едно
    Слава богу, че в България няма диктатор и узурпатор за ръководител. Ние се европейска и демократична държава и трябва да използваме всички способи и лостове на демократичното общество. Съгласен съм, че трябва да бъдем по-настоятелни и неотстъпчиви. Но ви никакъв случай не бива да се превръщаме в убийци и да се равняваме с азиатския варварски режим. Същото можеше да направи и Путлер, все пак РуZZия си самоокупира правото да е страна постоянен член на ООН и има правото на вето и да налага своята политика. Да, ама на джуджака не му харесват принципите на международната дипломация. Той е свикнал на убива и да тъне в кръв, разправии и саморазправа с всички инакомислещи. Но наистина трябва нашите политици да кажат -ТОТАЛНО ВЕТО за Северна Македония докато не промени Конституцията си. А ако това не бъде прието от Европейския съюз, тогава можем да осмислим и нашето членство. Не вярвам европейците да предпочетат макетата пред нас. Все един дол дренки сме, ама ние имаме по-важно стратегическо положение.
  • 6
    1
    фена на Путин
    Нашата украйна ! Трепят Българи навсякъде, точно както трепеха укронацистите преди Владимир да им охлади всички страсти. Проблемът, е че България няма лидер, като Владимир, да ги сложи твърдо на мястото им.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Моногамна жена - това е жена, която съсипва живота само на един мъж.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари