Разбираха наркооранжерия, петима са задържани след спецакция на ОДМВР – Русе

0

Разбита наркооранжерия по дело, ръководено от Окръжна прокуратура – Русе

Задържани са петима, открити и иззети са още продукти и пособия за производство на наркотици, различни видове дрога, боеприпаси.

В резултат на целенасочените действия на служителите от сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ при ОДМВР – Русе в края на миналата седмица бе реализирана акция по разкриването и залавянето на лица, свързани с производството на наркотици.

При извършена проверка и последвали процесуално-следствени действия, под надзора на прокуратурата, на територията на великотърновското с. Вардим в имота на 58-годишна жена, криминалистите са установили три помещения, оборудвани за производство на растения канабис. В тях са открити и иззети 82 бр. растения канабис, саксии за отглеждането им, оборудване за производство на дрогата - вентилация, устройства за поддържане на температура, торове, инсталация за напояване, за филтриране на водата, както и около 100 гр. суха тревна маса.

При извършен полеви наркотест тревата е дала положителна реакция за марихуана. В хода на проверката са задържани двама – 58-годишната стопанка на имота и мъж на 62 години от село Бистрица в Софийска област, както и още няколко лица от Русе, за които полицейските служители са установили съпричастност към дейността. Това са трима мъже на възраст 41, 47 и 39 г.

От органите на разследването при ОДМВР – Русе са извършени необходимите процесуално следствени действия, касаещи и тези лица. Така при претърсване и изземване, в имоти обитавани от русенците, намиращи се на различни адреси в града, са намерени и иззети други видове дрога - метамфетамин, амфетамин; както и боеприпаси без разрешително; колби и прекурсори за производство на метамфетамин, саксии, гриндери и лули. В дома на 39-годишния са открити и иззети около 150 гр. марихуана, а също така и количество метамфетамин, а в 47-годишния полицаите са намерили около половин грам метаамфетамин.

По случая е образувано досъдебно производство за престъпление по чл.354а, ал. 1 и 354в от НК, като работата по него продължава от служители при сектор „ПКП“ при ОДМВР – Русе, под ръководството на Окръжна прокуратура - Русе.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -1
    1
    ммм
    браво на наща родна полиция, която така умело ни пази от лошите земеделци
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари