Расте ли марихуана пред сградата на МВР в центъра на Русе?

1
Според ландшафтния архитект Росица Върбанова растението е от вида канабис сатива, т.нар. промишлен коноп
Според ландшафтния архитект Росица Върбанова растението е от вида канабис сатива, т.нар. промишлен коноп Видео: NOVA

Сигнал на жители породи дискусия има ли изобщо борба с дрогата

Разтревожени русенци сигнализираха в социалните мрежи, че марихуана расте на метри от дирекцията на полицията в града.

И тъй като растенията са в градинката на подлеза пред сградата на МВР, това породи дискусия сред гражданите има ли изобщо борба с дрогата.

В четвъртък градинките в града са били почистени. Според ландшафтния архитект Росица Върбанова растението е от вида канабис сатива, т.нар. промишлен коноп. "Той се отглежда за много полезни вещества. Над 6000 продукта могат да се произведат от него. Канабисът е 4 вида - сатива, индика (от него се проивежда марихуана), спонтанеа, кафаристаника", обясни тя, предаде NOVA.

По думите ѝ вероятно в насипаната почва в градинките са попаднали семенца от канабис. "Това обаче не е видът, от който се произвежда марихуана. Във вида сатива има от 2 до 10% тетрахидроканабиол. В другия вид - който е с психотропно влияние - има до 49% от това вещество. Марихуаната се произвежда от женските съцветия на тези растения", посочи архитектът.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 5
    6
    помня че:
    преди го имаше навсякъде.Сееха я по градини и дворове.Казват че гонела сляпо куче.Имаше преди и конопени фабрики ама никой не пушеше тез лайна и не го интересуваше.Сега всички са евроатлантици и западни комунисти.Разликата между западните и източните комунисти е че едните западните врещят за огъзване,а източните ръмжат за страх и респект.
  • 4
    5
    Възмутен
    Моля,оставете колегите от близката фабрика за простотия.Те имат право да свият една,да запалят и попушат в обедно време.Хора са ,а и мястото предразполага за почивка,отмора и релакс.Все пак е центъра на кръга и русенската вселена.Мястото е отворено за желаещи да изпаднат в нирвана.Гербаджиите толкова се стараха във фактуриране и ремонти на ремонтите.Очаквам в близко време там да се появи фонтан със струя поне 25 метра.
  • 4
    4
    Идиоти
    Не правят разлика между коноп и канабис. Запади такива е забранено вай-ценното растение.
  • 2
    3
    Foff
    Расте простотията и невежието....
  • 0
    2
    Русенка
    Нека расте! Нека расте марихуаната пред полицията! За България …. това си е нормално! “Не трябва непременно да сте луд, за да работите при нас, но все пак помага! (Кърт Вонегът, Закуска за шампиони)”
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Докторе, синът ми глътна 1 лев, ще умре ли?
- Глупости, колко депутати се нагълтаха с милиони, даже разстройство нямат!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари