Ръководството на РИОСВ - Русе се срещна с граждани

2
Поводът е чистотата на въздуха в града
Поводът е чистотата на въздуха в града Снимка: РИОСВ - Русе

Поводът е чистотата на въздуха в града

Директорът на РИОСВ - Русе инж. Цонка Христова и директорите на дирекции в инспекцията проведоха среща с граждани по повод чистотата на въздуха в града. Срещата се проведе по инициатива на активни граждани, организирани чрез социалните мрежи по повод множеството подадени сигнали за неприятни миризми в града през последните месеци, съобщават от екоинспекцията.

Коментирани бяха дейността и контрола на няколко дружества, които хората свързват с миризми на бакелит, органика и др. В своите изложения гражданите поставиха въпроси, свързани с промяна на комплексните разрешителни на операторите, разширяване обхвата на измерваните атмосферни замърсители, промяна в нормативната уредба и др.

Директорът на РИОСВ - Русе постави на дневен ред компетентностите на екоинспекцията, възможностите за реакция на при постъпване на сигнали и ограниченията, които законодателството налага по отношение на контрола за миризмите. Тъй като на този етап няма специализирано законодателство за миризми, тя информира за работата на специална работна група, която работи по този проблем. Тя пое ангажимент да информира МОСВ за обсъжданите днес въпроси, като пое ангажимент за провеждане на нова среща, в по-широк кръг, с участието на представители на други институции и общината за синхронизиране усилията на обществеността на Русе и институциите.

Инж. Христова изрази готовност за сътрудничество и открита дискусия с участниците в срещата.

Ето какво коментира след срещата Владислава Гарвалова, активен борец за чист въздух в Русе, майка на две деца:

"Срещата с граждани, днес в Риосв, премина успешно, без физически сблъсъци и като цяло с възпитан тон. Бяха поставени всички належащи въпроси относно проверките, контрола и липсата на резултати. Прехвърляха се топки към РЗИ, ИАОС, Законодателни органи и правомощия по закон, НО!!! Все пак имаме успех! Министърът (заедно с Рзи, ИАОС, Кмет, Агенция по труда) ще бъдат поканени на допълнителна дата в рамките на този месец...С общи усилия да накараме Държавата да заработи в наш интерес!"

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    3
    Милфкоф
    А къде е г-жа Панкова? Това е най-хубавата съпруга на околията около Русе. А и Панкова вече е г-жа Кметицата, дето сапунисва сицата.
  • 5
    2
    Русенец
    Тепърва министъра щял да идва. Тепърва да изслушва. Тепърва да се оправят законите, че тепърва да се следи, кой как ги спазва. Бавното колело на бюрокрацията се върти само в полза на нарушителите.
  • 9
    1
    Гатю
    Октавка на бабачиката от риосв
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари