Радослав Рибарски: "Булгаргаз" носи отговорност за неизгодния договор с "Боташ"

0
Това е един 13-годишен договор, от който се вижда, че България губи, заяви депутатът от ПП-ДБ
Това е един 13-годишен договор, от който се вижда, че България губи, заяви депутатът от ПП-ДБ Снимка: Радослав Рибарски / Facebook

Това е един 13-годишен договор, от който се вижда, че България губи, заяви депутатът от ПП-ДБ

"Булгаргаз" носи отговорност за неизгодния договор с "Боташ".

Това обясни в "Говори сега" по БНТ депутатът от ПП-ДБ Радослав Рибарски.

"БНТ: Какво ви дразни в този договор, сключен от служебното правителство на президента Румен Радев?

- Не става въпрос за дразнене. Това е един 13-годишен договор, от който се вижда, че България губи. Тя не използва капацитетите, които са договорени. Договорени са изключително големи капацитети, повече от физически възможното, което можем да разтоварим в турски води.

- Можехте да разтрогнете договора по време на управлението на премиера Денков.

- Предоговарянията започнаха и министър Румен Радев започна разговори за предоговаряне с турската страна. Основата е, че този договор е изключително изгоден за турската страна. От почти 1, 8 млрд. куб. м, от които фактически можем да доставим около 1,3 млрд. 2023 г. се вижда, че доставяме кораб и половина. А 1,3 млрд. се равняват на около 14 кораба", каза Радослав Рибарски.

Депутатът подчерта, че "Булгаргаз" има оперативна самостоятелност.

"В енергийна комисия сме изслушвали Деница Златева, аз лично съм я питал кога възнамеряват да обяват търгове, защото втечненият газ се търгува по дългосрочни договори. Тогава отговорът беше, че те планират няколко търга на тримесечие, шестмесечие и в началото на 2023 г. те планираха да обявят 10-годишен търг за доставка на втечнен газ. Това не се случва. "Булгаргаз" и Деница Златева трябва да обяснят", каза още Рибарски.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари