Работодатели в Русе: В бюджета има предложения, които притискат бизнеса

0
Председателят на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България за област Русе Милка Трифонова с коментар по темата
Председателят на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България за област Русе Милка Трифонова с коментар по темата Видео: Кис 13

Председателят на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България за област Русе Милка Трифонова с коментар по темата

Бюджет 2023 трябва да служи като основа за следващите две години. Това смята председателят на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България за област Русе Милка Трифонова, предаде Кис 13. Тя очаква от управляващите да направят така, че бизнесът да върви във възходяща посока, а не към фалит, както се случвало в момента с много фирми.

Според Трифонова предложенията на Асен Василев, заложени в бюджета, за превеждането на заплати само по банков път от ресторантьорите и отчитането на касовите наличности на фирмите веднъж на месец, са инструмент за притискане на бизнеса. Затова тя отправи призив към управляващите.

От бизнеса настояват също властите да отменят задължението работодателят да плаща първите три дни от болничните, които да се поемат изцяло от Националния осигурителен институт.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 6
    6
    анелия минева
    то за работника добре никога няма да стане,но поне и тия мошеници и крадци от бизнеса да са ограничени в измамите си не им работете и не им купувйате услугите ,селтаци препродавачи
  • 13
    5
    Гражданин
    Как , един път не чух РАБОТОДАТЕЛЯ да е ДОВОЛЕН,ВЕЧНО ДЪРЖАВАТА МУ Е ВИНОВНА,ДА ГО ПОДПОМАГА?Искахте да сте ЧАСТНИЦИ,а ДЪРЖАВАТА да са финансира😡Ама плащайте ВСИЧКО РЕАЛНО.Не съм видял ОЩЕ ЧАСТНИК ДА КАРА КОЛА за 2-3 хиляди,имот 60м2.
  • 15
    4
    ПРЕДЛОЖЕНИЕ
    Предлагам ние всички да плащаме на работодателите за това че са ни работидатели.Предлагам.и да им дадем лев за това че успешно всички вземат пи 14 дена отпуск,а не по 20 както е по закон,а те пускат пред нои 20.И ред други и ред други,бай вече ресторатьорски бизнес,шивачки,разни складове,цехчета и т.н. Докога ще търпим работодателите които на общият микро и макроикономически климат се явяват инкасатори на пари.Всички са заети в услуги,ресторантьорство,посредничество,търговия на дребно и едро.Произвидство конкурентно е нулево.Работодатели.Да ги поканим на банкет под липите.
  • 30
    3
    Ядосан
    Ако имаше как бизнеса ще предложи работника да плаща на "работодателя"за да ходи на работа
  • 31
    2
    Анонимен
    Никой никого не кара насила да става работодател.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Докторе, синът ми глътна 1 лев, ще умре ли?
- Глупости, колко депутати се нагълтаха с милиони, даже разстройство нямат!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари