Работниците от "Дунарит" са готови да затворят границата!

2
Нашите действия са продиктувани от желанието да запазим работните си места
Нашите действия са продиктувани от желанието да запазим работните си места

Ние, работещите в ДУНАРИТ АД - гр. Русе, като граждани с будна съвест, заявяваме своята позиция с подписите си в приложения към писмото документ, че подкрепяме безрезервно ръководството в оставка.

Всички ние сме за възстановяване на изпълнителния директор Кръстю Кръстев и съвета на директорите, за справедливо и коректно отношение на изпълнителната власт към предприятието и неговото ръководство.

Нашите действия са продиктувани от желанието да запазим работните си места  и  да останем в историята като предците, съхранили предприятие със 114 годишна история, с които ще се гордеят бъдещите поколения на град Русе.

ОБРЪЩЕНИЕ

От работещите е „Дунарит" АД - Русе до обществеността, управляващите и всички медии.

Ние, работещите в „Дунарит" АД категорична заявяваме, че заставаме зад Изпълнителния директор инж. Кръстю Кръстев и Съвета на директорите на „Дунарит° АД - Никапа Киров и Тодор Трифонов.

Кръстю Кръстев — Човекът, под чието управление ние от "Дунарит° АД преодоляхме мноro сътресения, но успяхме да съхраним 114 годишния опит на поколенията преди нас, Човекът, който отдава живота и здравето си в името на завода, този Човек не заслужава да напусне поста си по този безобразен начин - като „престьпник".

Едва пи има човек в нашата Родна страна като него, успял да съхрани фирма и традиции, да съхрани 1 300 работници и техните семейства. за 12 гадини от приватизацията на заеода през 2005 год. ръстът на производството и продажбите са се увеличили 10 пъти, за да стане „Дунарит" „златна кокошка, снасяща диамантени яйца, обвити с платина" — апетитна хапка за някои. Отдал 34 години от своя живот на фирмата — при нейния възход и падения, самият той казва: „Не е важно колко пъти си падал, важно е колко пъти си успял да се изправиш и да продължиш".

Ние вярваме, че и този път ЗАЕДНО С НЕГО ще успеем да се изправим и да продължим в името на едно - „Дунарит".

Кой от Вас, уважаеми управпяващи, може да се похвали с такова постижение, с такива качества — доброта, човечност, лидерство?

Всички ние, работещите в „Дунарит", можем с гордо вдигнати глави да отговорим на този въnрос, но отнасящ се не за милата ни Родина, а за милия ни „Дунарнт" - Кръстю Кръстев и Съвета на директорите. Както Левски се е борил за „Чиста и свята Република", така г-н Кръстев е устоявал във всички борби за дружеството. Той и Съветът на директорите още веднъж показаха лъжественост и доблест, с подаване на оставката си, за да спасят отново „Дунарит".

А защо никой от Вас не се изправи пред обществеността и не отговори на въпроса кой е „КОЙ?°

И към Вас, медиите — четвъртата власт.... Защо държите микрофона, задавате въпроси, а не дадохте въэможност на Изпълнителния директор да отговори? Вие в чии ръце сте, страх ли Ви е от отговорите?!

Благодарение на изключителната отдаденост на Изпълнитепния директор г-н Кръстев и Съвета на директорите, фирмата израсна като един от уважаваните партньори в отбранителната индустрия на международния пазар. Понастоящем „Дунарит" има клиенти по целия свят и е надежден партньор. „Дунарит" е утвърдена търговска марка, позната на международните пазари.

Нашата воля беше изразена на мирния протест за подкрепа на 10 авryст 2017 година,

Всички ние сме за възстаноеяване на Изпълнителния директор Кръстю Кръстев и Съвета на директорите, за честен процес , без фалшификации и манипупации.

ДЕКЛАРИРАМЕ, че ако този път не бъдем чути ще продължим с активни протестни действия, включително и затваряне на границата на Република България!

Работещите в ДУНАРИТ— АД, Русе 14 Авrуст 2017 г.

 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Група британски учени са доказали, че няма нещо във Вселената, което българите да не могат да напсуват.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари