Пуснаха череши на цена от 50 лева за килограм

0
Собственикът твърди, че плодовете са негово собствено производство
Собственикът твърди, че плодовете са негово собствено производство

Собственикът твърди, че плодовете са негово собствено производство

Череши на цена от 50 лева за килограм се продават вече у нас. Рекордната цена държи сергия на Четвъртък пазара в Пловдив.

Собственикът твърди, че плодовете са негово собствено производство – откъснал ги е от дърво в двора си и не разрешава да се снима стоката.

Цената на черешите определено стряска хората, особено по-възрастните.

„Какво да ги гледам, аз нямам толкова пари да си купя. За някои са евтини, за нас, пенсионерите - не. Ще чакаме да поевтинеят и тогава“, казва Иванка Моллова, цитирана от bTV.

Съседната сергия на пазара също продава череши, но за 40 лева килограма. Те обаче са внос от Гърция.

Продавачът разказва, че зарежда от няколко дни и въпреки цената стоката се продава. Някои взимат по 100 грама, а други по доста повече.

„И по два, и по три килограма могат да взимат, има хора. За всеки влак си има пътници, има хора с възможности и си взимат по-скъпото“, казва един от продавачите на Четвъртък пазара.

На пазара се предлагат и родни череши – 25 лв. за килограм от Брестовица, и 15 лв. – от Брестник. Купувачи не липсват, разказват хора от съседните сергии.

Заради топлото време до две седмици пазарът ще е пълен с родни череши на значително по-ниски цени, казват собственици на черешови градини.

Производителите се опасяват от слани и се чудят как ще опазят дърветата, тъй като пожарната не разрешава да се пали огън около тях.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    2
    N/A
    баламите инвестират в злато, а то къде била истината....в черешите :D
  • 6
    1
    Истината
    Който му налеее на тоя пари да му съхнат мъдята! Наказанието му е фалит на този!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари