Проверка показва има ли двоен стандарт при цените на стоки от еднакви марки у нас и в Европа

2
Цените в България са драстично по-високи показва проверката
Цените в България са драстично по-високи показва проверката

Цените в България са драстично по-високи показва проверката

Драстични разлики в цените на основни продукти в различните държави в Европа. Това показва справка в сайта за сравнение на цените на Министерството на икономиката. Проверка какви са цените на храните, напитките и стоки, които всекидневно използваме в домакинствата си – от едни и същи производители и с еднакви марки – у нас и в Европа, показа драстични разлики, предаде NOVA.

В експеримента са включени храни, напитки и стоки за бита – с еднакви марки и грамажи, които могат да се намерят на щандовете – у нас и в Европа. В кошницата с хранителни продукти има още: лакомства, шоколад, кафе, бира, безалкохолни напитки и деликатеси. В списъка със стоки за бита, които най-често домакинствата купуват, са добавени перилни и почистващи препарати и продукти за лична хигиена. Пазарувано е едновременно на 4 пазара: Франция, Германия, Великобритания и България. И са сравнени цените на еднакви стоки, които се продават едновременно у нас и в другите европейски държави.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 5
    2
    Куромуро
    Във Франция краве масло президент 0,250 е 2,5 евро. В България от 13 до 15 лева. Иначе всичко е точно
  • 4
    1
    daskal
    Разликите са и в качеството. Купувам един и същ шампоан от дълги години. По-миналата година изведнъж се промениха и външният вид на тубата, и съдържанието - видимо по-прозрачен е в сравнение с предишния. Най-лошото е, че започна и да действа по-зле на косата и скалпа ми. За ментетата, продавани като млечни продукти например, не ми се говори...
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари