Протестиращи поискаха да се легализира употребата на канабис у нас

1

Призоваха страната ни да почерпи опит от Германия, където от 1 април на пълнолетните вече е разрешено да носят до 25 грама канабис за собствена консумация и да съхраняват до 50 грама у дома

Група протестиращи се събра в центъра на София с настояване в България да се легализира употребата на канабис. С транспаранти с надпис „Декриминализация на конопа“, „Канабисът лекува. МВР слугува“, „Тествайте политиците“ и други, протестиращите първоначално се събраха пред езерото „Ариана“ в центъра на София, а след това на няколко пъти пресякоха групово булевард „Христо и Евлоги Георгиеви“, предизвиквайки кратки затруднения в движението на превозните средства.

По мегафон от организаторите на протеста бе съобщено, че намерението на протестиращите е включвало блокирането на цялото движение през „Орлов мост“, но не са получили разрешение за това. Групата се отправи към сградата на БНТ, информира БТА.

Част от протестиращите призова страната ни да почерпи опит от Германия, където от 1 април на пълнолетните вече е разрешено да носят до 25 грама канабис за собствена консумация и да съхраняват до 50 грама у дома.

Да гледаме от германците, заяви за БТА един от протестиращите.

Изразяващите недоволството си се обявиха и срещу санкциите за водачи, които са шофирали „няколко дни след употребата на трева“, но тестовете им при проверка на контролните органи са се оказали положителни.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    5
    Относно Германия
    Германия от мотор и лидер на Европа се превръща в олигофренска държава, където можеш сам да си определиш пола, но не можеш сам да решиш с какво да се отопляваш в собствения си дом. Ако това е бъдещето - не, благодаря!
  • 0
    4
    Гарджо
    Мноо пушим брат, мноо кадим, и къдет' отидем нявсякъде вървим...
  • 5
    3
    Аз пък...
    Ебал съм ви у дрогаджиите! Мрете в лайна!
  • -2
    2
    Do 1
    Euglena viridis - примитив
  • 2
    1
    Гост
    Скапани наркомани
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари