Протестиращи блокират Дунав мост на 22 септември

4
Движението в района ще бъде затворено от 10:00 до 16:00 ч.
Движението в района ще бъде затворено от 10:00 до 16:00 ч. Снимка: Дарик, архив

Готви се блокада на движението в района на Дунав мост на 22 септември, когато отбелязваме Диня на независимостта.

Блокадата е обявена в социалните мрежи от гражданско обединение „Будно Русе“, като подкрепа за очаквания протест на същия ден в София.

Организаторите заявяват, че „затруднявайки международния трафик, желаят да предизвикат вниманието и на европейските институции“.

От обединението посочват, че над 1100 русенци са се включили в организираната подписка с искане за оставка на министър-председателя Бойко Борисов и главния прокурор Иван Гешев.

Ето какво точно пишат в социалната мрежа организаторите на събитието:

"Гражданско обединение „БУДНО РУСЕ“ организира протестно затваряне на Дунав мост на 22.09.2020 г. (вторник) от 10:00 до 16:00ч.

Сборен пункт: паркингът на Захарна фабрика от 9:30 до 9:45 ч.

Будни русенци, знаем че виждате как озъбилата се диктатура се е вкопчила във властта и не иска да чуе гласът на стотиците хиляди българи протестиращи по площадите повече от 2 месеца.

Включете се в Протестно Затваряне на Дунав мост.

Спираме движението по този важен международен път, защото искаме затруднявайки международния трафик да предизвикаме вниманието и на европейските институции.

Заедно, тук ще подкрепим голямото събитие в София и по още един начин ще покажем на самозабравилите се управници, че не ги искаме повече, ще им извикаме задружно ОСТАВКА и развеем гордо българското знаме.

Автошествието стартира в 9:45 от паркингът на Захарна фабрика, отправя се към Кръговото на Дунав мост, където ще затворим движението от 10:00 до 16:00 ч.

След това шествието ще се изтегли по определен маршрут по големите русенски булеварди.

В същия ден протестиращи срещу управлението на ГЕРБ ще затворят кръговото движение в град Бяла, като част от нас ще отидат да подкрепят техния протест. Всеки желаещ е добре дошъл с нас и там.

Елате заради СВОБОДАТА и ДОСТОЙНСТВОТО на всички граждани на България! Ще отправим посланията си към управниците, подвластни на мафията и най-вече ще покажем, че не ни е страх.

Ние сме наследници на старо Русчук – вратата на България към Европа, а не наведени роби!!! Нека го заявим ясно!

Имаме подкрепата на граждански организации от цяла България!

Русенци срещу мафията и безобразията!"

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Моногамна жена - това е жена, която съсипва живота само на един мъж.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари