Протест срещу идеята за промяна на националния празник

2
Граждани протестират пред сградата на Народното събрание с българско знаме и викове "оставка"
Граждани протестират пред сградата на Народното събрание с българско знаме и викове "оставка" Снимка: БТА

Граждани протестират пред сградата на Народното събрание с българско знаме и викове "оставка"

Събитието е организирано във Фейсбук.

Искаме незабавна оставка на това правителство заради идеята да променят датата на националния ни празник, коментира Ганка Миладинова, която беше облечена с тениска с логото на „Има такъв народ“ (ИТН), предаде БТА.

Депутатът от ИТН Ивайло Вълчев каза, че доколкото са разбрали от хората, с които са се срещнали отвън, поводът за протеста е това, че те също са засегнати от идеята за смяна на националния празник. Доколкото видяхме са хора, представляващи най-различни политически сили, но не са организирани по политическа линия, посочи той. По думите му има привърженици на ИТН, но не е организиран от партията централно.

Излязохме, видяхме се, поговорихме си с хората и разбрахме, че не им е само 3 март проблемът, а се вълнуват от доста други неща, но мисля, че е хубаво, когато има протести навън, народните представители да не се крият като „мишлета по ъглите“, а да излизат и да си говорят с хората и да не се притесняват от това каква реакция ще получат, защото тя няма как да е винаги приятна, коментира депутатът.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 11
    1
    Лично мнение
    Протеста е рехав и е картина ясна на душата на българите и тяхното отношение по въпроса.Интересно ще е ако искат да отстранят господстващото положение на БПЦ по конституция и български език,а тогава? Протести пак ли няма да има? Нещо много е болна душата на българите и на спуснатите политици от бившата номенклатура и нейните наследници.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари