Пропалестинските протести в САЩ се пренесоха в Европа

3
Университетът "Сианс По" в Париж е окупиран
Университетът "Сианс По" в Париж е окупиран Снимка: БГНЕС

Университетът "Сианс По" в Париж е окупиран

Хаос и арести в кампуси на американски университети и днес заради пропалестински демонстрации. Американският президент Джо Байдън осъди студентското недоволство. Арестуваните по време на протестите в различни университети вече надхвърлят 2000 души.

Американският държавен глава се обърна с критичен тон към вандализма и насилието.

"Мирните протести са най-добрият и традиционен начин, по който американците изразяват мнението си по спорни въпроси. Но ние не сме държава без закони, ние сме цивилизовано общество. Протестите с насилие не са защитени. Унищожаването на имущество не е мирен протест", категоричен бе Байдън.

Кандидатът за президентския пост Доналд Тръмп е още по-краен.

"Това са радикални, леви лунатици и те трябва да бъдат спрени сега. Защото това ще продължи още и още, и ще става все по-зле", коментира той

Въпреки разрастващото се насилие, на този етап не се обмисля изпращането на Национална гвардия в отговор на протестите.

Студентските протести срещу войната в Газа се пренесоха и в Западна Европа. Университетът "Сианс По" в Париж е окупиран.

"Имаме три основни искания, те остават без промяна. Университетът трябва да преустанови отношенията на училището с израелски университети и организации. Полицията да не образува наказателни преследвания срещу участници в демонстрациите", каза протестираща студентка.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    2
    чичомиткобрат
    Много интересно, еврейската измет, като извършва геноцид над палестинците, след като им открадна земята, след като Бог отдавна ги изгони от тези земи, и те сега извършват акт на антисемитизъм срещу невинните палестинци, това как му се казва: а) лицемерие; б) братоубийство; в) канибализъм?
  • -3
    1
    Moni Levi
    Арабските мизерни проскубани същества,мрьсни ислямски диваци, пустинни маймуни, прости и пьрвобитни,те ще дават тон на университета,хайде навьн.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари