Прокуратурата разкри схемата за имотни измами в Русе

2
Престъпната група е действала от ноември 2020 г. до настоящия момент
Престъпната група е действала от ноември 2020 г. до настоящия момент Снимка: БНТ

Престъпната група е действала от ноември 2020 г. до настоящия момент

Прокуратурата в Русе даде брифинг за случай с трима арестувани, сред които и полицай, за имотни измами.

Става въпрос за престъпна група, занимаваща се с имотни измами, най-често от лица в социален риск, предава БНТ.

"В Окръжна прокуратура - Русе е на производство дело за 4 престъпления за организирана престъпна група с 3 лица, едно, от които е полицай, второто е за измама с користна цел, третото престъпление е представяне на неистински документи с цел имотна облага, четвъртото е за неистински официални документни", каза Радослав Градев, наблюдаващ прокурор.

По думите му, групата е действала от ноември 2020 г. до настоящия момент.

"Измамата обхваща 5 имотни измами, като 4 от тях са извършени чрез неистинско завещание, а едната е посредством неистински нотариален акт. Схемата на извършване на престъпленията е след изготвянето на това неистинско завещание, се посещава нотариус, който да обяви саморъчните завещание. Впоследствие лицата, на които са завещани имотите, продават имотите на трети добросъвестни лица, така ги заблуждават", допълни наблюдаващият прокурор.

"В рамките на 15 април 2024 г. са извършени 24 претърсвания и изземвания, от които 4 в служебни пощения на ОДМВР- Русе. В хода на разследването са разпитани над 20 свидетели и са назначени множество експертизи, а на заподозрените са повдигнати обвинения за престъпленията и са задържани за срок до 72 ч.", обясни още Радослав Градев.

Разследва се дали и други полицейски служители не са участвали в измамната схема.

"Имотите включват земеделски земи в землище на община Две Могили и недвижим имот - апартамент на територията на град Русе".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 9
    9
    Дунав
    Чух интересни неща и за братованов...
  • 8
    8
    От село Смирненски
    Гошо Коня е замесен! Много от нотариалните далавери в Русе са разписани от него.! Но той никога не е Виновен!?
  • 15
    7
    Кой
    Не знае Нанев, кой не е чувал за него ?! Всички кадри на ключови места са негови.Той шета на всички фронтове-кадрови,търговски.Осребрява,осребрява. ....
  • 23
    6
    анонимник до № 3
    до № 3 - И този клуб са казва.... и неговото име е .... "Космополитън"
  • 27
    5
    русенец
    Защо го няма наш Даков в тази схема - просто я е пропуснал ? Нали и той е протеже на Нунев - големият Полицай от Русе / Бяла Нали уж ги разкриха - далавери, имоти, строежи, рушвети, обучения с пари от ЕС - и ... нищо То те и сега ще е така.... малко шум и ... нищо
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари