Прокуратура даде на съд Васил Божков

0
На съд са предадени десет лица. Васил Божков като организатор и ръководител на групата, а останалите девет - като участници в нея
На съд са предадени десет лица. Васил Божков като организатор и ръководител на групата, а останалите девет - като участници в нея Снимка: Васил Божков / Facebook

На съд са предадени десет лица. Васил Божков като организатор и ръководител на групата, а останалите девет - като участници в нея

Софийската градска прокуратура (СГП) внесе обвинителен акт в Софийския градски съд (СГС) по разследване за организирана престъпна група за изнудване, длъжностни и корупционни престъпления. Това каза пред журналисти Ангел Кънев от СГП.

Васил Божков е предаден на съд като подбудител в съучастие с длъжностни лица от Държавна комисия по хазарта (ДКХ), които са допуснали да не се таксуват и да не се събират в пълен размер дължими такси по Закона за хазарта. Вследствие на престъпната дейност са нанесени щети на държавния бюджет в размер на 559 739 164,70 лева, като са събирани много по-ниски такси.

По делото е разпитван и бившият финансов министър Владислав Горанов.

На съд са предадени десет лица. Васил Божков като организатор и ръководител на групата, а останалите девет - като участници в нея, част от тях в качеството на длъжностни лица от ДКХ. Сред тях и двама бивши председатели, както и съпругата на бизнесмена, посочи Кънев.

Наказателното производство е образувано в закритата вече Специализирана прокуратура през 2019 г., каза той. Разпитани са над 250 свидетели, а обвинителният акт е около 3000 страници.

Припомняме, че на 19 януари, МВР започна действия по неотложност в имоти на бизнесмена. На един от адресите, където се извършват претърсвания и изземвания, Божков изтърпява мярка „домашен арест”. Той бе придружен от полицията за разпит в Столичната дирекция на вътрешните работи (СДВР). Адвокатът му Георги Гатев заяви, че при претърсванията не е иззето нищо, като полицейските действия били във връзка с досъдебно производство от миналата година и е свързано с фирми и тяхната дейност.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 5
    1
    112
    Само да попитам,Бойко и Горанов в списъка ли са !
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари