Проектират модернизацията на общинския пазар в Сливо поле

1
Ще бъде предложена схема в два варианта, които ще бъдат предложени за обществено обсъждане
Ще бъде предложена схема в два варианта, които ще бъдат предложени за обществено обсъждане Снимка: Община Сливо поле

Ще бъде предложена схема в два варианта, които ще бъдат предложени за обществено обсъждане

Инициативата за изграждане на "Общински пазарен комплекс" в град Сливо поле е начин да се стимулират местните бизнес и предприемачество по естествен начин.

Тенденцията за завръщане към природата, към земята и естествените продукти, както и към неугасимите български традиции, става все по-модерна. С организирането на този комплекс, се цели повишаване на показателите за икономическо развитие, приходи за общината, подпомагане на местните производители, занаятчии, търговци и фермери, реклама и маркетинг с цел развитие и и популяризиране на местни производства на хранителни стоки и деликатеси, предприемачество като нови възможности за развитие на бизнеса и туризма, съобразени със специфичните цели за повишаване капацитета и алтернативите за развитие на Общината.

За целта общинското ръководство обяви поръчка за проектиране на "Общински пазарен комплекс", като особеното тук е, че се предвижда на първия етап да се предложи проектна схема в два варианта, които ще бъдат предложени за обществено обсъждане. По този начин населението на общината ще може да се включи активно във вземането на това важно за населението управленско решение. Одобрената проектна схема може да бъде и с нови компоненти, приети след провеждането на обсъждането.

Процедурата предвижда в законоустановените норми и правила да се дадат възможности за излагане на селскостопанска продукция в прясно или преработено състояние, предимно млечните и месните продукти, хляб и хлебни продукти, консерви, напитки, масла, яйца, мед и пчелни продукти, ядки, алкохолни продукти, плодови сиропи, сокове, риба и рибни продукти, плодове, зеленчуци, билки и гъби, семена, цветя, посадъчен материал, груби и концентрирани фуражи, инвентар и други стоки за земеделското производство, промишлени стоки, включително употребявани, но годни за ползване, и други съпътстващи стоки и услуги.

За целта е необходимо да се проектира канализацията на целия терен, озеленяване, асфалтиране, нова ограда, електронен кантар, осветление, видео наблюдение, бариери, фотоволтаична инсталация за собствени нужди и схема по организация на движението и паркирането на моторни превозни средства. Търговските обекти се предвижда да бъдат поставяеми, с метална конструкция и преградни стени тип "сандвич".

Общинското ръководство смята, че с реализирането на този жизнено важен проект ще бъде изпълнен много важен приоритет за развитието на община Сливо поле.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари