Продължават набезите на агресивния щъркел в Луковит

0
Местните набират средства за инкубатор за яйцата на женската на птицата "бандит"
Местните набират средства за инкубатор за яйцата на женската на птицата "бандит"

Местните набират средства за инкубатор за яйцата на женската на птицата "бандит"

Спешно се търси инкубатор за яйцата, които мъти женската на „луковитския тенекеджия” – щъркелът, който атакува автомобили и тормози хора в града. Тази година агресивният щъркел се завърна в града. Ветеринари и орнитолози са стигнали до извода, че птицата е в дълбока депресия след преживян шок от тормоз и това я е направило агресивна, предаде NOVA.

В момента неговата половинка мъти яйца в гнездото им, а мъжкият ѝ носи храна. Опасенията на хората са, че малките може да последват примера на баща си. Възможно е той да бъде настанен в кризисен център, но в такъв случай женската няма да оцелее сама в гнездото. Яйцата трябва да бъдат доизлюпени в инкубатор, но свободен такъв няма.

Местните разказват, че от ранни зори мъжкият щъркел започва да кълве капаците на автомобилите, а хората се принуждават да пляскат с ръце, за да го прогонят. Те са готови да съберат пари за инкубатор, за да може семейството щъркели да бъде преместено в кризисен център в Стара Загора.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    2
    фена на Путин
    Генът на тази невероятна птица трябва да оцелее на васяка цена. Желая му всичко най-хубаво и да си остане все така "депресиран".
  • 6
    1
    Аз съм
    Явно месото не им е вкусно.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари