Приятели на погубената Елена: Нека спрем насилието над жени!

5
Поклонението пред тленните ѝ останки ще е днес в храм„Света Троица“ в Русе
Поклонението пред тленните ѝ останки ще е днес в храм„Света Троица“ в Русе

Приятели и колеги на убитата 31-годишна Елена Генчева от Русе излязоха с призив в социалните мрежи срещу насилието над жените.

Нейна колежка от Европол, където е работела младата жена, написа: „В това време на дълбоко страдание няма думи, които да облекчат болката. Елена Генчева, нашият колега и приятел, беше прекрасно присъствие в света! Светлината ѝ ще огрее всеки от нас. Заради нея трябва да изкрещим на света: НИТО ЕДИН ПОВЕЧЕ! Не на насилието“.

Елена Генчева е възпитаник на Английската гимназия, след това е завършила право в Нидерландия и до трагичната си кончина е работели в Европол. Тялото ѝ ще бъде транспортирано от Нидерландия до Русе, а опелото и поклонението ще се състои в петък, 25 ноември, от 13:00 часа в църквата „Света Троица“ в Русе, информира Русе Медиа.

Тялото на младата българка бе открито от полицията на 18 ноември в дома ѝ в „Еммастраат“ в Хага, след като нейни приятели подават сигнал, че не са я виждали. От нидерландската полиция не дават информация как е настъпила смъртта, но по неофициална информация тя е била застреляна от приятеля си Христо Кацаров. За него е била издадена европейска заповед за арест, но когато българските сили на реда отиват да го задържат, той се самоубива.

Новината за смъртта на Елена Генчева хвърли в шок всички, които я познаваха. Те я определят като позитивен и усмихнат човек, който е бил готов винаги да помогне:

  • „Отиде си на толкова крехка възраст. Един от най-позитивните човеци с главно Ч.“
  • „Тя беше красива отвътре и отвън! Тя беше млада, с живота пред себе си, тя беше специална, тя беше ходеща усмивка, тя беше златно сърце, винаги беше готова да помогне, тя винаги беше готова да даде, тя беше най-добрата, а сега вече я няма. Тя беше човек, с когото да се гордеем. Гордеех се с теб и винаги ще бъда! Научи ме на много неща и ще ми липсваш още много! Винаги ще те помня, винаги ще бъдеш част от моя екип, никога няма да напуснеш сърцето ми! Не заслужаваше това, което ти се случи! Почивай в мир, скъпа моя Елена!“
  • „Светла памет на прекрасната Елена, невероятно красива, мила, чаровна, страхотно позитивен човек с голямо сърце и широка усмивка!!! Ще липсваш, Ленче! Почивай в мир! Нека спрем насилието!!!“
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари