При 100% обработени протоколи: ГЕРБ печели изборите, „Има такъв народ” е втора политическа сила

0
Подреждането по преференции ще е ясно до събота
Подреждането по преференции ще е ясно до събота Видео: NOVA

Подреждането по преференции ще е ясно до събота

Днес изтича срокът, в който ЦИК трябва да обработи и последните протоколи от изборите за нов парламент. Вече са обработени всички данни за подреждането в 45-ото Народно събрание, информира NOVA.

Изчисленията показват, че със сигурност новите 240 места се разпределят между шест партии. До събота ще стане ясно кои са кандидатите, които успяват да пренаредят партийните листи чрез преференция.

При обработени 100% от протоколите ГЕРБ е първа политическа сила с 26.18%. Второто място е за Слави Трифонов и партията „Има такъв народ”, те получават 17.66 на сто от гласовете на българите. Трета е БСП с 15.01%. Четвъртото и петото място са съответно за ДПС с 10.49% и „Демократична България” с 9.45%. „Изправи се! Мутри вън!” също успя да премине бариерата за влизане в новия парламент и заема шестото място с 4.72%.

От общо 31 избирателни района в 24 победата е за ГЕРБ, в 3 - за ДПС (Разград, Търговище и Кърджали). „Демократична България” печели два района - 23 и 24 МИР в София. „Има такъв народ” е победител на вота в Русе, а БСП - в Ямбол.

Около 30% са грешките в протоколите, открити от Районните избирателни комисии, които предстои да се проверят повторно в ЦИК.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Докторе, синът ми глътна 1 лев, ще умре ли?
- Глупости, колко депутати се нагълтаха с милиони, даже разстройство нямат!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари