Предстои побратимяване между град Русе и китайския град Ичун

0
Русе и китайският град Ичун на път да станат побратимени градове
Русе и китайският град Ичун на път да станат побратимени градове

Русе и китайският град Ичун на път да станат побратимени градове

Община Русе е на крачка от побратимяване с китайския град Ичун, провинция Дзянси. Това стана ясно след среща между ръководството на общината и временно изпълняващия длъжността посланик на Китайската народна република в България, Н. Пр. Уан Мин.

Инициативата за побратимяване е подкрепена от кмета на Ичун, г-н Ян Юн, който е изпратил официално писмо с предложение за споразумение.

Ичун е град с богато културно наследство и население от над 6 милиона души. Той е известен с развитото си земеделие и производство на традиционна китайска медицина, както и с нарастващата си индустриална мощ.

Община Русе вижда в побратимяването възможност за развитие на сътрудничество в областта на туризма, културата, спорта, социалните дейности, търговията, икономиката, енергетиката и устойчивото развитие.

Китайската култура вече има традиции в Русе, като градът е дом на малка китайска общност и е домакин на редица събития, посветени на китайския език и култура. Освен това, Ичун е изразил готовност да подкрепи Русе в организирането на Световното първенство по драконови лодки през 2025 г., което ще се проведе в лесопарк "Липник" край града.

Очаква се Общинският съвет на Русе да даде своето съгласие за побратимяването и да упълномощи кмета на общината да подпише споразумението.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -1
    9
    Мунчо
    Русе - 100 000, Дзян-дзюн 6 000 000 жители. Ямбол-Стамбул. Странна работа.
  • 4
    8
    AZ
    Като как ще се офайдосаме след "побратимяването"? Какво очакваме да получим и те от нас - какво?Мина времето на "комунизЪма"/така му викаше Тато.Днес има само изгода,бартер и т. н.Времената са други.
  • 7
    7
    па цон дзън дзън
    Екскурзиантите от Община Русе да си оправдаят безсмислената командировка до Китай.
  • 6
    6
    Ха-ха-ха
    Червени пудели с разцъфнали "розички" драскат и плюят и подскачат от радост и щастие на изписаните "високоинтелигентни" писания и анални послания. Обрахте тинята от дъното и продължавате към отсрещната страна на земното кълбо.
  • -5
    5
    РУК за Ръша
    Напълно подкрепям собственото си предложение (аз съм същата траверса писала коментари 2 и 3, все пак трябва да заработя надницата), някой град с повече манафи ако може, че са ми малко РУК-овете, още ми трябват и по обрязани да са!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Докторе, синът ми глътна 1 лев, ще умре ли?
- Глупости, колко депутати се нагълтаха с милиони, даже разстройство нямат!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари