Председатели на Общински съвет - Русе се събраха по случай 6 май

0

В традиционната среща участваха Христо Белоев, Явор Димитров, Васил Пенчев и Иво Пазарджиев

Празникът на град Русе – 6 май за поредна година събра председателите на Общински съвет – Русе. Акад. Христо Белоев посрещна в кабинета си Явор Димитров (мандат 1992-1995 г.), проф. Васил Пенчев (2009-2015) и Иво Пазарджиев (2019-2023 г.), които обсъдиха темите на дневен ред и се върнаха назад в спомени за отминали моменти от тяхното управление на местния парламент.

На срещата присъстваха още кметът на Община Русе Пенчо Милков и неговите заместници Енчо Енчев, Димитър Недев, Никола Лазаров и Борислав Рачев.

След тържественото заседание за удостояване със званието „Почетен гражданин на Русе“ на Илия Сяров, празникът продължи на площад „Александър Батенберг“.

В Деня на храбростта и българската армия по традиция се състоя официалната церемония пред Паметника на загиналите в сръбско-българската война, където русенци отдадоха почит на воините, загинали за родината. Церемонията бе организирана от Община Русе, а празникът започна с приемане на почетния караул от началника на русенския гарнизон и командир на Военно формирование 32420 подполковник Павлин Илиев.

Слова бяха произнесени от областния управител Драгомир Драганов и кмета Пенчо Милков, а поздравителен адрес до русенци беше изпратен от президента Румен Радев.

В памет на загиналите за отечеството ни войни бе отслужена заупокойна молитва и благодарствен молебен по повод Деня на храбростта от Негово Преосвещенство Главиницкия епископ Макарий, викарий на Русенския митрополит Негово Високопреосвещенство Наум и свещеници от Русенската Света Митрополия. В словото си той постави акцент върху значението на единството на нашите съграждани, което може да дойде от отношението ни един към друг. Не на последно място той отправи апел да просветим думите си и да имаме силата да прощаваме помежду си.

Водещ на събитието бе актьорът Косьо Станев, а присъстващите имаха възможността да чуят и рецитал на стихотворението „Един завет“. Общинският духов оркестър с диригент Димчо Рубчев изпълни празнични маршове. Краят на церемонията бе сложен с полагане на венци и цветя. Сред официалните гости бяха редица представители на държавната и местната власт.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    2
    Ах
    Вашата м.......ца лапачи начело с павликенския мазен цървул ненаял се.
  • 5
    1
    aha
    Тюфлеци и партийни проститутки.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари