ПП-ДП отправят седем условия към ГЕРБ, за да продължат да управляват

0
При неизпълнение на тези седем гаранции ние ще поискаме оставката на правителството, отсече Кирил Петков
При неизпълнение на тези седем гаранции ние ще поискаме оставката на правителството, отсече Кирил Петков Видео: БНР

При неизпълнение на тези седем гаранции ние ще поискаме оставката на правителството, отсече Кирил Петков

Съпредседателят на ПП Кирил Петков обяви, че заедно с ДБ са решили да потвърдят декларацията на кабинета "Денков-Габриел", като поставиха обаче седем условия, за да просъществува съвместното им управление с ГЕРБ.

"България има нужда от реформаторско правителство, но това не може стане на цената на превзети регулатори. На българите им трябва спокойствие, но и истинска реформа, а не подмяна. Каним на разговори ГЕРБ", обяви той на извънредна пресконференция пред централата на "Кърниградска".

При неизпълнение на тези седем гаранции ние ще поискаме оставката на правителството, допълни Петков, цитиран от БНР.

Припомняме ви, че сутринта депутатите от ПП-ДБ бойкотираха пленарното заседание и обвиниха ГЕРБ, че готвят подмяна на регулаторите със скрито мнозинство, в което влизат ДПС и "Възраждане".

Тогава Кирил Петков анонсира, че предстои да вземат решение какво ще предприемат занапред. В отговор на въпрос дали подаването на оставка е един от обсъжданите варианти, той лаконично заяви: "Потенциално, да".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    3
    Тоз
    Ама ти си много много прост бат ти Бойко е стара лисица и ти го сложи ама нали знаеш за бит и ебан цяр няма . Лошо за нас ама туй тие последно и американския посланик няма дати помага повече взеха си квото им трябва
  • 2
    2
    Глупендеров
    ППДБ ще настъпят което по опашката
  • 6
    1
    ето и точките
    Ето и точките в документа: 1. Общ борд назначения в регулаторите 2. Да се спазва утвърдената законодателна програма 3. Пътна карта за съдебната реформа 4. Реформа в службите 5. Съгласуван закон за антикупционната комисия 6. Преработка на Изборния кодекс 7. Обща позиция за законността на референдума на "Възраждане". пета точка - ще преработим пак кодекса, че с ала-бала да спечелим 51%, седма точка кърти миФки! законността на един референдум се определя по приет закон, а не по бълнуванията на пп-дб-йци!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Момченце слушайки опера се обръща към майка си:
- Ако викаме така, нас в детската градина ни наказват.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари