Повишени доставки от Норвегия свалиха цената на газа в Европа

0
На борсата в Нидерландия дневната цена спадна с 12,55 евро до 150,95 евро за мегаватчас
На борсата в Нидерландия дневната цена спадна с 12,55 евро до 150,95 евро за мегаватчас

На борсата в Нидерландия дневната цена спадна с 12,55 евро до 150,95 евро за мегаватчас

Цените на едро на газа на борсите в Нидерландия и Великобритания спаднаха днес, тъй като увеличените доставки от Норвегия помогнаха за преодоляването на спирането на преноса на руски газ към Италия, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

На борсата в Нидерландия дневната цена спадна с 12,55 евро до 150,95 евро за мегаватчас, договорите "месец напред" поевтиняха с 9,45 евро до 176,55 евро за мегаватчас. Във Великобритания и дневните, и месечните контракти също спаднаха.

Заявките за газ от Норвегия от Великобритания, Германия, Нидерландия, Франция и Белгия днес се покачиха до 341 милиона куб. м спрямо 294 милиона в неделя.

В събота италианската компания "Ени" (Eni) съобщи, че доставките на руски газ през пункта Тарвизио са спрели и ситуацията едва ли ще се промени преди 4 октомври. "Газпром" вини за спирането регулаторни промени в Австрия.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари