Полицейска униформа за деца предизвиква импотентност

1
Полицейска униформа за деца предизвиква импотентност
Снимка: toy.store.bg

Опасен детски костюм тип „полицейска униформа”, предизвикваща импотентност, издирват здравните инспектори във Велико Търново. Униформата е детска, декоративна, внесена от Швеция с неизвестна страна на произход.

В джобовете на униформата е открито съдържание на бифталат (2-етилхексил) над допустимото, съгласно Приложение 17 на Европейския регламент 1997/2006. Този вид химикали се използват като пластификатори в пластмасовите продукти от поливинил хлорид и ги правят устойчиви и гъвкави. Те се използват и в продукти за дома, съдържащи синтетични аромати, като козметичните продукти, лосионите и шампоаните, защото спомагат за разпръскването на мириса им.

Проведените научни изследвания обаче са доказали, че фталатите намаляват тестостерона при мъжете и могат да доведат до импотентност. Освен това фталатите са виновни и за прекомерното натрупване на мазнини около талията, инсулиновата резистентност и с повишения риск от диабет.

В списъка на забранените стоки има и други, съдържащи фталати, като кукла бебе, пояс за плуване, бебешки обувки и сандали, пиратска гривна и др.

Източник: МОНИТОР
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Група британски учени са доказали, че няма нещо във Вселената, което българите да не могат да напсуват.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари