Полицията разби престъпна група за незаконно превеждане на мигранти

0
Разследващите действия са осъществени заедно със служители на ДАНС, под надзора на окръжната прокуратура
Разследващите действия са осъществени заедно със служители на ДАНС, под надзора на окръжната прокуратура

Разследващите действия са осъществени заедно със служители на ДАНС, под надзора на окръжната прокуратура

Специализираната операция срещу незаконна миграция е проведена днес от служители на ГДГП. Разследващите действия са съвместно с ДАНС по досъдебно производство по описа на РДГП – Бургас, под надзора на окръжната прокуратура, съобщават от МВР.

При проведените оперативно-издирвателни действия граничните полицаи събрали доказателства за български граждани, които организирали превеждането, транспортирането и последващото извеждане през държавната граница на мигранти за страни от ЕС. Членовете на групата са предоставяли автомобили, намирали са водачи за превоз на мигрантите, както и шофьори на съпровождащи автомобили. В повечето случаи лично са контролирали транспортирането, спазвайки голяма дистанция от превозното средство, натоварено с мигранти. Служителите на ГД „Гранична полиция“ са установили, че задържаните получавали координатите с местонахождението на групата незаконни мигранти от организатори на турска територия.

В хода на операцията до момента граничните полицаи са установили и задържали 10 лица за срок до 24 часа - деветима на територията на Бургаска област, а един - на ГКПП „Калотина“. Извършени са претърсвания на 4 адреса на територията на общините Поморие, Руен, Камено в Бургаска област. Иззети са множество вещи, съотносими към образуваното досъдебно производство. Проведени са множество разпити на свидетели и разпознавания на лица, потвърждаващи дейността на организираната престъпна група.

Работата по случая продължава.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари