Полиция щурмува Калифорнийския университет

0
Полиция щурмува Калифорнийския университет
Полиция щурмува Калифорнийския университет Видео: NOVA

Униформени с пълно бойно снаряжение разрушават барикадите

След часове преговори полицията в Лос Анжелис щурмува лагера на протестиращите студенти в университета на Калифорния. Стотици полицаи с пълно бойно снаряжение започнаха да разрушават барикадите, издигнати от про-палестинските демонстранти. Има и арестувани.

В продължение на часове, полицията призоваваше протестиращите студенти да се разотидат и заплашваше с арести.

Под звука на кръжащи полицейски хеликоптери и шокови гранати, студентите скандираха по адрес на властите – „Къде бяхте снощи”, имайки предвид вечерта, когато контрапротестиращи нападнаха лагера, а полицията дойде след часове, съобщава NOVA.

Тези шокови гранати са предназначени да всяват страх. Те са изключително силни и ярки и полицията ги използва, за да изтласка всички поддръжници на лагера в друга част на кампуса”, обясни студентът по право Тейлър Гий.

Барикадиралите се настояват университетите да спрат да си сътрудничат с израелски компании и фирми, които подкрепят войната в Газа.

Знам, че единственото нещо, с което се сблъскват и двете общности в момента, е много болка и страдание. И когато тази болка и страдание не са излекувани, не са взети под внимание, те лесно се разрастват в омраза, превръщат се в насилие”, коментира студентът Кристофър Пан.

Протестите се разпространиха в редица щати, обхванаха десетки университети, а стотици бяха арестувани.

Студентските протести в Съединените щати започнаха на 17 април срещу израелската офанзива в Ивицата Газа. Израел определи протестите като антисемитски, а поддръжниците на Палестина твърдят, че еврейската държава използва тези обвинения, за да заглуши опозицията.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари