Полицейска кукла и макет на "тринога" стряскат шофьори в село Равна

1
Нестандартна идея за борба с високите скорости
Нестандартна идея за борба с високите скорости Снимка: Радомир Янков / Facebook

Нестандартна идея за борба с високите скорости

В село Равна, Варненско, се е родила нова и нестандартна идея за борба с високите скорости. Кукла-полицай, облечена в униформа, и макет на тринога камера "бдят" за реда по пътищата, предизвиквайки смесени реакции сред шофьорите.

Инициативата е дело на местните жители, които търсят решение на проблема с превишаването на скоростта, особено в центъра на селото. "Триногата" е поставена на видно място, а куклата-полицай сякаш я охранява, засилвайки ефекта.

Идеята не е нова – подобни методи са използвани и в други български села, като Гълъбово и Подвис. Там манекени, облечени като полицаи, са довели до намаляване на нарушенията.

В Равна обаче за първи път се използва кукла-полицай, а не манекен. Съчетанието с макета на камерата е провокирало различни реакции сред шофьорите. Някои се стряскат при вида им, други се забавляват, а трети одобряват иновативния подход.

Важно е да се отбележи, че целта не е да се плашат водачите, а да се повиши тяхната дисциплина на пътя. "Когато шофьорите видят какво точно ги "дебне", ще се успокоят, но вече ще са намалили скоростта", споделят местни жители.

В крайна сметка, независимо от реакциите, куклата-полицай и триногата камера изпълняват своята функция – карат шофьорите да намалят скоростта и да се замислят за безопасността на пътя. А това е най-важното.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари