Полицай от София оцеля по чудо и живее втори живот

0
Травмите на Петър Златинов са многобройни, 33 дни не може да си отвори устата
Травмите на Петър Златинов са многобройни, 33 дни не може да си отвори устата

Травмите на Петър Златинов са многобройни, 33 дни не може да си отвори устата

Млад полицай живее втори живот, след като оцелява по чудо от зверски побой. На 1 март тази година неизвестни нападат 24-годишния Петър Златинов, който е служител в Първо районно управление в София.

"Обадиха ми се, че е претърпял инцидент и трябва да отида спешно до София. Като отидох - мъка. Първите дни с лекарите говорехме за оцеляване, вече говорим за възстановяване", споделя пред "България Днес" майката на пострадалия Силвана Златинова.

Травмите, които получава Петър, са многобройни, тежки и основно по главата. Част от тях са мозъчен оток, увредено ляво око - вече не вижда с него, фрактура на синуси, челюст и разцепване на небцето. Лекарите от клиниката по неврохирургия към столичната болница "Света Анна" се борят десет дни за живота на младия полицай.

"Претърпя две операции, предстои трета. Изписан е за домашно възстановяване. С храната е по-трудно. Взели сме добавки, за да може да възстановим организма. Той отслабна с 15 кг и нагоре. 33 дена устата му беше затворена и нищо не влизаше през нея. Трудно е, но съм майка и няма как да се предам", допълва борбената Силвана.

Колегите на Петър още търсят причината за побоя и нападателите му. Според тях версията полицаят да е нападнат заради работата е малко вероятна, тъй като Златинов е разузнавач пета степен от година и седем месеца и не е взимал тежки случаи.

"Той е борбен. Много е деен и му е малко тежко, че е в застой, но като цяло има дух", допълва майка му.

Близките на Петър го описват като изключително скромен, възпитан, честен и отдаден на професията си, за която мечтае от дете. Сега на младия мъж му предстоят много и скъпоструващи операции в България и чужбина. Ще се прави операция на черепа, за да се постави имплант на мястото на липсващата кост, която е на стойност 5 хил. лв. Чужди медици ще се опитат да възстановят и зрението му, но още няма оферта от конкретна клиника. Който желае, може да помогне на:

Титуляр: Петър Стоянов Златинов

BG13UBBS80021073288340

Банка ОББ

Револют: @silvan77af

https://revolut.me/silvan77af

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    2
    До долния
    Ти ако искаш давай но не го коментирай става въпрос за човек какво като е полицай много е грозно мнението ти
  • -5
    1
    да
    за полицай и пукната стотинка не давам
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Скъпи, сега вече сме женени и можеш да пиеш по-малко бира!
- Започваш да звучиш като бившата ми жена!
- Ооо, не знаех, че си бил женен!
- Не съм бил!!!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари