Политолози очакват до осем партии в новия парламент

0
ако са повече партиите, по-лесно може да се направи мнозинство
ако са повече партиите, по-лесно може да се направи мнозинство

Ако са повече партиите, по-лесно може да се направи мнозинство, коментират анализатори

Политолозите проф. Светослав Малинов и Стойчо Стойчев заяви, че е възможно в следващото 50-то Народно събрание биха могли да влязат до 8 партии. Проф. Малинов посочи, че ПП-ДБ ще се борят да си върнат част от гласовете си. "Моето усещане е, че кампанията е вяла, но откъде да дойде нова енергия?". Няма нов политически играч на сцената, като новите лица са изключително малко. Няма особено голямо желание нови хора да се включват в политиката, коментира проф. Малинов пред bTV.

Според него няма големи имена, които да искат да се включат в изборите. Проф. Малинов не очаква някоя по-малка формация да влезе в парламента и да бъде ключов фактор. Той е на мнение обаче , че в 50-о Народно събрание може да влязат до 8 партии.

Проф. Светослав Малинов не очаква по-висока избирателна активност от предишните избори.

Стойчо Стойчев добави, че ако са повече партиите, по-лесно може да се направи мнозинство.

Според него протестният вот трудно може да бъде обран от някои политически партии. Протестният вот ще се реализира между „не подкрепям никого“ или изобщо няма да се реализира.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Докторе, синът ми глътна 1 лев, ще умре ли?
- Глупости, колко депутати се нагълтаха с милиони, даже разстройство нямат!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари