Подсвиркването и заглеждането стават престъпления във Великобритания

0
За неприемливо се смята и докосването до спътник в метрото
За неприемливо се смята и докосването до спътник в метрото

За неприемливо се смята и докосването до спътник в метрото

Сексуалният тормоз на улицата ще бъде обявен за престъпление във Великобритания, за което ще се предвижда наказание лишаване от свобода до две години.

От няколко месеца в лондонското метро има плакати, които предупреждават, че заглеждането е престъпление, предаде кореспондент на bTV.

На тях има и телефонен номер с инструкции да се обадите, ако се почувствате притеснен или жертва на подобно поведение.

За неприемливо се смята и докосването до спътник, което особено в час пик, прави стотици хиляди лондончани потенциални сексуални престъпници.

Проучване на YouGov, показа, че две трети от жените не се чувстват в безопасност, когато се разхождат сами през нощта, поне през определен период от време от денонощието.

Според Кралската прокуратура (КПС) жените под 34-годишна възраст е най-вероятно да станат обект на сексуални престъпления, но е най-малко вероятно да съобщят за тях.

Подсвиркването след момиче, подхвърлянето на реплика като "мацка", продължителното взиране в девойка – всичко това ще е криминално престъпление, съгласно проекта, подкрепен от министъра на вътрешните работи Суела Брейвърман.

Сексуалният тормоз вече е незаконен на Острова, но сега се създава ново престъпление - уличен сексуален тормоз.

Законопроектът ще въведе по-строги присъди за лица, които умишлено тормозят, тревожат или притесняват някого на обществено място. Предвижда се и увеличаване на максималните присъди - от шест месеца на две години.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    5
    Гост
    Скоро ще забранят и да харесваш жени. Изкривените презадоволени вероджендъри не вървят надобре. Ще се самозатрият от глезотиите си.
  • 3
    4
    селянина
    ама това биб,бибип ,свиркане би трябвало да го поемат като комплимент или ухажване.че е убава или облечена секси
  • 9
    3
    кой
    Ами англичани, сър! То и премиера им индиАнец - какво очаквате?
  • 6
    2
    Някой си
    Пффф, и кво ще им направите на мигрите? Хубоо, ще прати смс жената и кво?? Веднага на секундата ще довтаса някой полицейски автомобил изрисуван с цветовете на дугата, ще изкочи от вътре някоя маймуна, а Мюмюн, я Али, иил някоя феменистка крава и ще започне на я поучава, че не е права и че всъщност няма сексуален тормоз, ама тя е гадна расистка и туй било само в нейното фашистко съзнание..Айде бегай. Спрей, бокс и ако може пищов, поне травматичен и толкоз.
  • 10
    1
    123
    как да се чувстват спокойни жените на тоз простия остров ,като там престъпноста е извън земната орбита? краде се и се граби на конвеир. а тук гешев съсела скимти че било престъпно. да се разходи там една вечер, изтупан и да види какво го чака. но медиите си траят каква кочина е там. а вие си мечтайте за там.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Моногамна жена - това е жена, която съсипва живота само на един мъж.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари