Подробности за ало-измамниците, върнати от Румъния на България

4
Задържаните са от Левски и Павликени. Групата е успяла да отнеме над 156 000 лв., като всички жертви са от България и са избирани на случаен принцип
Задържаните са от Левски и Павликени. Групата е успяла да отнеме над 156 000 лв., като всички жертви са от България и са избирани на случаен принцип Видео: NOVA

Нанесените щети, предимно на възрастни хора, надхвърлят 156 000 лева

Румънските власти предадоха на съдебните органи задържаната миналата седмица група телефонни измамници в Румъния с ръководител Димитър под прякор Бамзе, от Павликени. Припомняме, че преди 3 години екипът на NOVA засне групата на Бамзе в Букурещ.

Заедно с Бамзе в северната ни съседка  е задържан Петър, известен като Пепи Каратиста от Левски. Двамата са  основните въртачи в групата. С тях е задържан и Димитър Паскалев също от Павликени - помощник въртач. В хотела в Букурещ е арестуван и още един мъж - помагач, който им купувал храна и сим карти. В България - в Левски и Павликени, са задържани още двама от групата, които са мулета. Извършени са обиски и изземвания. Отнети са автомобили.

Интересното в случая е, че мулетата са пренасяли парите от България до Румъния и после отново са ги връщали в България, като по този начин са искали да прекъснат връзката на парите с България, както и да затруднят разследващите.

Групата е успяла да отнеме над 156 000 лв., като всички жертви са от България и са избирани на случаен принцип. Тя е действала от Румъния и с румънски мобилни карти, като ръководителят Димитър –Бамзе е имал най-голяма роля.

Шестимата обвиняеми за участие в престъпната група бяха задържани при съвместни действия на българските полицейски и съдебни органи, които бяха координирани от Националните бюра на България и Румъния в Евроджъст и подпомогнати от Центъра за полицейско сътрудничество на държавите от Югоизточна Европа (SELEC).

Междувременно на 17 декември 2020 г., по искане на Специализираната прокуратура, Апелативния специализиран наказателен определи постоянен арест за тримата задържани на 10 декември т.г. в различни селища на България.

При действията по разследването в Букурещ от обвинените бяха иззети лаптоп, 84 СИМ-карти и 10 телефона, с които са били набирани произволни български стационарни телефони. При претърсвания на 12 жилища в страната, ползвани от участниците в групата, бяха намерени и иззети 75 телефона, 25 СИМ-карти, картодържачи, газов пистолет, златни накити, пари, документи, както и 12 автомобила.

Нанесените щети, предимно на възрастни хора, надхвърлят 156 000 лева.

Специализираната прокуратура е възложила на ДНСК проверки на недвижимите имоти, собственост на обвиняемите, тъй като лицата са без трудови доходи. Сезирана е и КПКОНПИ.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Моногамна жена - това е жена, която съсипва живота само на един мъж.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари