Подпорна стена се срути на магистрала „Струма“

0
Предполага се, че от дъждовете са комрометирали два от сегментите на подпорната стена
Предполага се, че от дъждовете са комрометирали два от сегментите на подпорната стена Снимка: АПИ

Предполага се, че от дъждовете са комрометирали два от сегментите на подпорната стена

Временно движението на тежкотоварни автомобили по АМ „Струма" при 16-ти км, в платното за София, се осъществява в изпреварващата лента поради авариране на подпорна стена, съобщиха от АПИ. Обходният маршрут за леките автомобили е от пътен възел „Даскалово“, път I-1 ПерникВладаяСофия, както и през Мало Бучино. За улеснение на придвижването по пътя София - Перник през Владая е организирано реверсивно движение, което ще остане и през нощта.

Тежкотоварните автомобили в посока София преминават по АМ „Струма" при 16-ти км само в изпреварващата лента.

От пътната агенция са предприели незабавни мерки за възстановяване на движението и укрепване на съоръжението при 16-ти км на автомагистралата. Оглед на терена направиха и.д.председателят на УС на АПИ инж. Йордан Вълчев и експерти от агенцията. Предполага се, че от дъждовете са комрометирали два от сегментите на подпорната стена. Веднага са предприети краткотрайни действия по изкопаване на земните маси до стабилна основа. След изкопаването на преовлажнените земни маси ще бъдат направени отводнителни окопи над засегнатия участък и дренажни ребра по продължение на откоса.

В дълготраен план ще бъде възложено изготвянето на технически проект за възстановяване на отводняването и укрепване на стените в участъка при 16-ти км в посока София. Целта е дейностите да се изпълнят в настоящия строителен сезон.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    3
    Анонимен
    Тиквомир само дето се хвали толкова, то всичко се рути и пропада след него.
  • 6
    2
    М-даааа,
    Бе ... ГЕРБ – бързо прай, малко трай! То това шосе не е и „автомагистрала“ според стандартите....
  • 10
    1
    Дгд
    Друго не сме и очаквали. Направена от некадърници и спестено от материали
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари