Почина последният гръцки крал – Константин II

0
Кралят почина на 82 години в болница в Атина след инсулт
Кралят почина на 82 години в болница в Атина след инсулт Снимка: Facebook / King Constantine II of Greece

Кралят почина на 82 години в болница в Атина след инсулт

Константин II, последният крал на гърците почина, на 82-годишна възраст в болница „Игия” в Атина. Той беше хоспитализиран заради инсулт, съобщи bTV.

Последната му публична изява беше през октомври 2022 година, когато излезе на вечеря в центъра на столицата със сестрите и съпругата си.

Утре сутринта ще има извънредно съобщение за подробностите по ритуала. Въпреки висящи съдебни проблеми, голяма адвокатска кантора се е заела с преодоляването им с цел да се състои погребалната церемония на бившия монарх.

Това ще се случи в гробницата в бившите кралски дворци в Татои в околностите на църквата „Възкресение Христово” в северната част на гръцката столица.

Константинос е роден на 2 юни 1940 година. Той е второто дете и единственият син на крал Павел I и кралица ФридерИки. В деня на раждането му от хълма Ликабет са произведени с оръдия 101 изстрела, за да се съобщи, че се е родила мъжка рожба, престолонаследник. Той е кръстен в Двореца на Атина, сега Президентски дворец. Константин II беше крал на гърците от 6 март 1964 до 1 юни 1973 година, когато диктаторският режим премахва държавното устройство на Кралската република и въвежда държавното устройство на президентската парламентарна демокрация.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 5
    1
    Ми хубаво...
    А нашият мъндяк какво още чака?
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари