Почернената майка на Венци намери сили да стъпи на стадион "Дунав"

7
Надявам се да няма повече родители като нас, които да намират трудно смисъл да се събуждат, заяви Нора Вутова
Надявам се да няма повече родители като нас, които да намират трудно смисъл да се събуждат, заяви Нора Вутова Видео: NOVA

Надявам се да няма повече родители като нас, които да намират трудно смисъл да се събуждат, заяви Нора Вутова

За първи път след загубата на детето си, говори майката на Венци, който загина ударен от мълния на стадион в Русе, предава NOVA. Родителите на 11-годишния футболист дойдоха на стадион "Дунав" за откриването на Международния футболен турнир "Северна звезда", организиран в негова памет от клуба, в който тренираше малкия спортист. "Той си обичаше отбора и знам, че днес е с нас", споделя Нора Вутова, майката на Венци.

На 30 август 2023 година Венци остана завинаги на 11 години. Животът му е прекъснат от мълния, която го поразява по време на футболна игра на стадион в Русе.

"Изпратих детето си с баща му на стадиона и мислех, че е защитено, че няма какво да му се случи. Ние сме му родители и трябва да го пазим. Надявам се да е активна мълниезащитата и да няма повече родители като нас, които да намират трудно смисъл сутрин да се събуждат", изразява надежда почернената майка.

След смъртта на Венци институциите започнаха проверки. И установиха- комплексът е имал частична мълниезащита, която не е обхващала тренировъчните игрища. Осем месеца по-късно целият спортен комплекс "Дунав" вече е защитен от мълнии.

"Мисля, че това трябва да се случи в цяла България. Защото обикалям стадионите и на доста места за съжаление тази защита я няма", твърди Диян Димов, председател на ФК "Дунав"-Русе.

Виновни за смъртта на Венци обаче няма. И докато родителите чакат някой да понесе отговорност, намериха сили да отидат на стадиона, превърнал се в лобно място за сина им. "Това му е отборът. Играят заедно от доста време и освен това си бяха и приятели. Дойдох да ги подкрепя защото знам, че за него това е важно', посочва Нора Вутова.

Идеята за организирането на Международния футболен турнир "Северна звезда" в памет на Венци е на футболен клуб "Дунав". За участие пристигнаха осем отбора от три държави. Всички състезатели са родени през 2012 година, същата, в която е роден и Венци. Желанието е събитието да се превърне в традиция. А споменът за Венци ще носи и поставената на стадиона паметна плоча.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    6
    Секарио
    Защо винаги след,като се случи нещо такова,и започват да си вършат работата. Виновни са тия,които не са си свършили работата,затова им се плаща,а не да стои в тик ток и фейсбук и да си бърка в гъзъ.Ей имате много голям късмет,че аз не съм този,който трябва да съди. Глоби и затвори бедна ви е фантазията. Дисциплината ще стане като в Австрия и Германия.
  • 2
    5
    Въпрос
    Оня боклук доктора спи ли спокойно????
  • 3
    4
    Anton
    Тази ,тьпа ли е,веднага завежда дело, срещу клуба, собственика,треньора,плоча в чест на детето,глупости, Симеонов и шайката от боклуци да си платят за некадьрността...То има възмездие...
  • 17
    3
    Кибик
    Добре бе.... Все няма виновни ебати държавата! Едно дете загина, а лапачите си продължават... всичко се връща лапачи! Дано ви е по две!
  • 10
    2
    Русе
    Можеше да заведе дело срещу клуба
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари