Пламен Георгиев: Назначението ми не е политическо, но уволнението - да

0
Бил научил от медиите, че ще бъде отзован
Бил научил от медиите, че ще бъде отзован Снимка: БГНЕС / архив

Той научил от медиите, че ще бъде отзован

Първи коментар на консула ни във Валенсия Пламен Георгиев, след като премиерът Кирил Петков заяви, че той ще бъде отзован. Георгиев отрече да е политическо назначение на ГЕРБ, предава NOVA. Смята обаче, че уволнението му е политически мотивирано.

Мисля, че е очевидно, че това не е политическо назначение. Аз съм политическо уволнение, очевидно, защото виждате, че мотивите за освобождаването ми са политически. Никога не съм членувал в никоя партия, а това че съм бил назначен по времето на една управляваща партия, в случая - ГЕРБ, не означава, че аз съм политическо назначение. Това няма как да бъде мотив за отзоваване, защото просто не е истина. Предполагам, че сега ще излязат някакви мотиви, за да видя на какво основание ме освобождават”, обяснява той.

Отзовават Пламен Георгиев като консул във Валенсия

Според Георгиев причините за отзоваването му не са свързани с неговата работа. Обясни, че през последните две години е получавал положителни оценки за дейността си.

Двете поредни оценки за двете години, в които съм бил тук, бяха: „Изпълнението надвишава изискванията” от Министерството на външните работи”, каза още той. И уточни, че много консули и посланици са назначени по абсолютно същия начин, както и той. „Скоро имаше такива назначения. Те са съвсем законосъобразни, това са назначения от ръководната политическа партия. Аз също съм назначен съвсем законосъобразно”, допълни Георгиев.  

Той допълни, че до настоящия момент никой за нищо не го е уведомил. Научавал какво се случва от медиите. „Така беше редно да се случат нещата, но както много неща в България - те се случват не по начина, по който трябва. Абсолютно никой за нищо не ме е уведомил, аз гледам по новините, чувам какво се е решило. Журналистите са тези, които ме уведомяват. Явно така се действа”, уточни консулът ни във Валенсия.  

С мотив, че оттук нататък приключват политическите назначения, както и тези на хора, чиято дейност не е свързана с мястото, на което отиват, Петков предложи Георгиев да бъде отзован. „Хора като Пламен Георгиев, който е назначен по изцяло политически причини като консул във Валенсия, предлагам да го отзовем. И това да бъде символът, че този тип политически назначения не са методът, по който нещата ще се случват”, обясни премиерът.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 5
    1
    ROFL
    Шса разплача. Абе убавец, барем испанския научи ли го малко за тия две години? Деба заухавия гербав чукундур...
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Докторе, синът ми глътна 1 лев, ще умре ли?
- Глупости, колко депутати се нагълтаха с милиони, даже разстройство нямат!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари