Пламен Бобоков: Това е фарс, всичко е скалъпено, за да бъдем наврени в ъгъла

0
Русенският бизнесмен определи като поръчково обвинението
Русенският бизнесмен определи като поръчково обвинението Видео: Русе Медиа

"Това е фарс, това всичко е скалъпено, всичко е само с една-единствена цел – да бъдем наврени в ъгъла и да мълчим, но ние не сме такива хора, ние отстояваме истината

Така Пламен Бобоков коментира делото, по което днес беше привлечен. Той се яви лично на разпоредителното заседание заедно със защитника си адвокат Ина Лулчева. Обвинението срещу бизнесмена е за незаконно притежание на артефакти, а цялото му имущество е запорирано, уточнява Русе Медиа.

Пламен Бобоков беше привлечен като обвиняем в края на миналата година, след като от дома му в Русе бяха иззети 50 върхове на стрели и копия. Според експерти те са от Античността и Средновековието и представляват движими културни ценности, които са национално богатство. Според прокуратурата те не са регистрирани по съответния ред, а наказанието за такова деяние е лишаване от свобода до 6 години и глоба от 3 000 до 15 000 лева. Защитата на Бобоков поиска да се прекрати делото и да се отмени запора на имуществото на бизнесмена, но съдът не го уважи.

„Няма случай, в който да има наложено наказание конфискация, на мен не ми е известен по този текст, а няма случай на някой да е запорирано имуществото. Това е прецедент, твърдя, че е абсолютен прецедент по този текст на закона“, каза защитникът на Бобоков – адвокат Ина Лулчева.

Самият бизнесмен определи като поръчково обвинението.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари