Пианистът от Русе ще свири с младежкия оркестър на ЕС

0
Николай Димитров е избран за втора поредна година в състава
Николай Димитров е избран за втора поредна година в състава Снимка: Русе Медиа

Николай Димитров е избран за втора поредна година в състава

22-годишният пианист от Русе Николай Димитров, който бе избран за втора поредна година да бъде част от Младежкия оркестър на ЕС – EUYO, започва днес концертите в рамките на пролетния тур в Брюксел. Тази вечер е посветена на камерната музика, като в Шарлероа Николай Димитров ще свири заедно с другата българка в състава – цигуларката Вероника Венчарска.

Същинската концертна програма ще бъде под диригентството на Александър Блох и с участието на трима лауреати на престижния конкурс „Кралица Елизабет“ – Джонатан Фурнел – пиано, Тимъти Чой – цигулка, Хайюнг Чой – виолончело.

Концертите ще бъдат в три белгийски града, в чест на белгийското председателство на ЕС, пише Русе Медиа. На 8 май оркестърът ще свири в Концертгебау в Брюж, на 10 май – в Шарлероа, а на 9 май – Деня на Европа, ще има голям концерт в „Бозар“ в Брюксел пред многобройни официални гости от цял свят.

В програмата са включени световната премиера на творбата EUTOPIA на Анелис ван Парис, Тройният концерт за пиано, цигулка и оркестър от Бетовен, Концерт за пиано и оркестър № 4 от Бетовен, Концерт за цигулка и оркестър в ре мажор, оп.61 от Бетовен, Испанска рапсодия и Болеро от Равел, Николай Димитров ще има участие в оркестъра в световната премиера и в творбите на Равел.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари