Петима кандидати за председател на ЕК се изправят в дебат

0
Те ще отговарят на въпроси по шест ключови теми
Те ще отговарят на въпроси по шест ключови теми

Те ще отговарят на въпроси по шест ключови теми

Петима кандидати за председател на Европейската комисия от различни политически семейства ще участват следващата седмица в дебат, организиран от Европейския съюз за радио и телевизия, и Европарламента. В навечерието на изборите, те ще отговарят на въпроси по шест ключови теми. Дебатът ще бъде излъчен на живо по БНТ 2.

Икономика и работни места, отбрана и сигурност, климат и околна среда, демокрация и лидерство, миграция и граници, и иновации и технологии. Това са темите, по които ще се дебатира. Жребият за реда, по който ще бъде предоставяна думата на кандидатите, беше изтеглен днес в Брюксел, съобщава БНТ.

В дебата ще участват Урсула фон дер Лайен от Европейската народна партия, Никола Шмид от Партията на европейските социалисти, Сандро Гоци от "Обнови Европа", Тери Райнтке от Европейските зелени и Валтер Байер от Европейската левица.

Покана за участие в дебата са получили и европейските крайнодесни партии, но те не са излъчили свой кандидат.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Докторе, синът ми глътна 1 лев, ще умре ли?
- Глупости, колко депутати се нагълтаха с милиони, даже разстройство нямат!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари