Петър Стойчев преплува протока Молокай в Хавай за 18 часа

0
48-годишният спортист добави още едно забележително постижение към впечатляващата си кариера
48-годишният спортист добави още едно забележително постижение към впечатляващата си кариера

48-годишният спортист добави още едно забележително постижение към впечатляващата си кариера

Легендарният български плувец на дълги разстояния, Петър Стойчев, добави още едно забележително постижение към впечатляващата си кариера. 48-годишният спортист успешно преплува протока Молокай в Хавай, преодолявайки разстояние от около 45 километра за 18 часа и 53 минути.

Това е най-дългото и трудно изпитание в кариерата на Стойчев, който стартира предизвикателството в 3:01 часа сутринта от плажа Капухи на остров Молокай и финишира в 21:54 часа на плажа Макапау в Оаху.

Плуването не беше лесно, като Стойчев се изправи пред силно насрещно течение, което го забави значително. В продължение на 10 часа той се бори с течението, изминавайки едва 12 километра. На 15-ия час от плуването му свършиха и подкрепителните напитки.

Въпреки трудностите, Стойчев не се отказа и продължи да плува, воден от волята си за победа. На финала го посрещнаха българи, живеещи в Хонолулу, както и негови приятели от България.

С това постижение Стойчев стана първият българин, преплувал протока Молокай. Това е четвъртият проток от веригата Oceans Seven, който той покорява, след Ламанша, протока Кук и протока Гибралтар.

"Досега най-дългото ми плуване в цялата ми плувна кариера беше малко под 11 часа, но след днешния ден съм убеден, че човешките възможности са неограничени, стига да имаш воля за победа!", сподели Стойчев в социалните мрежи.

Той изрази благодарност към своя треньор Красимир Туманов и към Иван Златинов, който го подкрепяше през цялото предизвикателство.

Петър Стойчев вече гледа към следващите три протока от веригата Oceans Seven, готов да продължи да вдъхновява със своята сила, издръжливост и непоколебим дух.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Момченце слушайки опера се обръща към майка си:
- Ако викаме така, нас в детската градина ни наказват.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари