Пенсионери продават жилищата си заради "Топлофикация"

0
Семейството се е отказало от "Топлофикация" и въпреки това получава километрични сметки
Семейството се е отказало от "Топлофикация" и въпреки това получава километрични сметки

Семейство пенсионери от Пловдив са принудени да продадат жилището си, защото не могат да плащат огромните сметки за парно, въпреки че са се отказали от Топлофикация, съобщи бТВ.

В жилището няма ток, няма вода, всичко е спряно, спряно е и праното, но въпреки че е спряно, фактурата за последния месец е дълга няколко метра.

Желязко Димитров и Минка Димитрова напускат жилището си през 2009. „Това значи, че 7 години не живеем тук. Въпреки това сме коректни платци. Платихме 350 лева за адвокат, а за парно 269, 27 стотинки на 28 декември 2015“, заяви в сутрешния блок на бТВ Димитров.

„Ако бяхме ги забавили да ги платим, господата щяха да ни начислят нова адвокатска консултация“, изтъкна мъжът. „Нямам претенции, че разбирам от техните сметки, но в крайна сметка, г-да депутати, да плащаме 350 лева само адвокатска консултация... Защо лекарят, който прави консултация на 200 души на ден, взима 1 лев?“, запита възрастният мъж.

Димитров е с два инсулта и живее заедно със съпругата в постоянен стрес какво ще се случи от тук нататък. Специалистите обаче все още не могат да дадат отговор как да се „разведем" с топлото.

Припомняме, преди време възрастна жена от София си продаде апартамента, защото също не успя да пребори сметките на Топлофикация.

Източник: btvnovinite.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Моногамна жена - това е жена, която съсипва живота само на един мъж.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари